Home » Blog » Bewustwording » Alternatieve Therapie vanuit Compassie
Alternatieve Therapie vanuit Compassie

Alternatieve Therapie vanuit Compassie

door | 30 apr, 2020 | Bewustwording

Veel van de gebruikelijke therapieën zijn gericht op het verwerken van eerdere ervaringen. Dit brengt je in een herhaalde zoektocht naar belemmerende blokkades. Immers, zo kun je achterhalen wat je tegenhoudt om werkelijk in je eigen kracht te gaan staan. Echter, telkens herhaal je de beleving van ervaringen, die ertoe hebben geleid dat je minder zelfverzekerd in het leven staat. Ook kun je mogelijk moeilijker je weg naar vervulling vinden. Als gevolg blijft zo een continu gevecht in jezelf in stand tegen veronderstelde invloeden die anderen op jouw gemoedsrust hebben gehad of tegen situaties die zich reeds in een lang verleden hebben afgespeeld. Namelijk, een strijd om het oude af te sluiten en je van eerdere overtuigingen en gedragspatronen te ontdoen. Daarentegen, is de nieuwe stijl alternatieve therapie vanuit compassie gericht op een verschuiving van de aandacht op hetgeen je werkelijk voor jezelf wilt realiseren.

Alternatieve therapie vanuit compassie leidt de weg

In de Nieuwe Tijd zal een compleet nieuwe benadering ten opzichte van algehele gezondheidszorg in beeld komen. Voor zowel geestelijke, emotionele als fysieke ongemakken, die de aandacht vestigen op verbetering van de gezondheid, zal een kentering volgen. Namelijk, met een verhogend bewustzijn zal menigeen verlangen naar een zachtere en meer natuurlijke oplossing om herstel mogelijk te maken. Een benadering dat zich richt op de eigenheid van de persoon zelf en gekoesterde verlangens voor het eigen bestaan. Ondanks dat veel van de emotionele en fysieke uitdagingen voortkomen uit onverwerkte ervaringen, mag het herstel nu een zachtere vorm krijgen. In alternatieve therapie mag de aandacht verlegd worden van het herhaald oprakelen van oud zeer, naar compassie met jezelf. Alhoewel het oude verhaal erkenning zoekt, mag de focus zich richten op waardering en zelfliefde voor jezelf. Eerder dan zoeken naar inzichten en oplossingen vanuit het donker, mag dit in het licht gevonden worden.

Adoula: kinderwens vanuit compassie

In de alternatieve therapie werkt Adoula ondersteuning juist vanuit compassie met jezelf en je eigen levenservaringen. Je krijgt zo inzichtelijk wat jouw eigen verlangens zijn in het vormgeven van ouderschap en het ontmoeten van jouw wenskindje. Uiteraard spelen zeker eerdere ervaringen of aangeleerde overtuigingen en angsten een rol als het vervullen van een kinderwens uitblijft. Echter, brengt de Adoula ondersteuning je via zachte ademhalingstechnieken en bewuste gesprekken je telkens opnieuw naar zelfwaardering en bewondering voor jouw unieke pad. Daarbij is de aandacht niet gericht ter verbetering van wie je bent, om een gevoel van ‘het waard zijn’ te ontwikkelen. Dat behoort thuis in de Oude Energie. De Nieuwe Tijd daarentegen geeft juist ruimte aan het herkennen van jouw eigen unieke kwaliteiten, alles wat jouw speciaal maakt. Je gaat herkennen waarom juist jij de aangewezen moeder bent voor het kindje dat bij jou geboren wil worden. Compassie is daarin het sleutelwoord.

Luisterkind als alternatieve therapie vanuit compassie

Ook een Luisterkind afstemming biedt een alternatieve therapie vanuit compassie voor de prachtige vrouw die jij van nature bent. In plaats van kijken waar het allemaal aan schort, bevestigt een Luisterkind afstemming juist al het moois dat in je verscholen ligt. Op energieniveau gelden hele andere criteria en ligt de nadruk eerder op het herkennen van eigen innerlijke schoonheid. In een Luisterkind afstemming ontvang je duidelijke aanmoediging en handvatten, die je verder op jouw verwonderlijke pad brengen. De afstemming legt de aandacht op wat in jouw vermogen ligt, eerder dan waarin je tekortschiet. Met als gevolg dat een mogelijk nog nodig herstel een stuk positiever is geleid. Ook behaal je zo sneller de gewenste vooruitgang, die voor jou mogelijk is. Mogelijk raakt het wel pijnstukken aan, maar via compassie en persoonlijke bevestiging kom je hier zorgzaam van los. Een geheel andere benadering, die naast zachter ook uiteindelijk veel doeltreffender is.

Healing: zachte methode voor herstel

Een andere vorm van alternatieve therapie vanuit compassie, is het ontvangen van een energetische healing. Waar medicatie vaak als effect de gevoelswereld lam legt, biedt healing een zacht alternatief. Het helpt om oude energie die nog meespeelt, te versoepelen en tevens biedt het inzicht in waar je staat. Elk gevoel, symptoom of reactie in je lichaam of gevoelswereld vertelt een eigen verhaal, dat bijdraagt aan jouw levenspad. Met healing krijgt het kans om gezien, erkend en verwerkt te worden en geeft elke element duidelijk aan wat je nodig hebt om verder te gaan. Wederom vanuit het uitgangspunt dat niets zich bij je voordoet, wat niet bijdraagt ten gunste van jouw pad. Pijn, verdriet naast lichamelijke ongemakken dienen jou, eerder dan dat ze tegenwerken. Het is niet langer iets waar je onder gebukt gaat. Daarentegen kan het juist als waardevolle leidraad dienen om werkelijk in zelfliefde terug te komen.

Openstellen voor alternatieve therapie vanuit compassie

In een tijd waarin een bewustere leefstijl naar de voorgrond treedt, volgt ook het koesteren van meer compassie met jezelf. Als gevolg stap je vanuit een meer mannelijke doortastendheid juist naar een meer vrouwelijke zelfzorg. Via alternatieve therapie vanuit compassie kan het licht immers op innerlijke pijnstukken schijnen, zonder hiermee nog langer te hoeven vechten. Alle ervaringen hoeven niet langer meer eindeloos verwerkt of de aandacht gegeven die het enkel in kracht behoudt. In zachtheid en liefde voor jezelf, werkelijke compassie met waar je doorheen bent gegaan, haalt de lading eruit. En heelt het ook voor alle betrokkenen die in het verhaal verbonden zijn. In licht breng je zo jezelf en iedereen die de ervaring met je heeft gedeeld naar een nieuw verhaal. Een verhaal dat je mag kiezen vanuit focus in waarheid over wie jij bent en wat je jezelf gunt als ervaring voor het heden en de toekomst.

Foto: Engin Akyurt (Pexels)

Over Tamara Muller

Ik breng graag meer bewustzijn binnen het geboorteproces, zodat ook jij je kinderwens kunt vervullen en volledig de vrouw kunt zijn die je wilt zijn.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin