Home » Blog » Bewustwording » Energie van 2019

Energie van 2019

door | 1 jan, 2019 | Bewustwording

Energie voor 2019

Meditatie op het nieuwe jaar

2019

Elevation

2019 wordt een jaar vol onvoorziene mogelijkheden, nieuwe kansen en verwonderlijke belevenissen. Het nieuwe jaar kondigt zich met veel fanfare aan, waarbij je geneigd zult zijn nog ergens aan het oude vast te klampen. Het vertrouwde biedt ergens nog het houvast wat je verwacht nodig te hebben, terwijl het allang niet meer van dienst is. Met enige vertwijfeling en onwennigheid zul je hier steeds verder van los durven gaan en een nieuw, meer standvastige houding aan kunnen nemen die je meer in jezelf zal doen laten geloven. Op een gegeven moment zul je bemerken dat je buiten het oude verhaal staat en je aandacht volledig op iets anders gericht zal zijn.

Focus op jezelf

Het wordt een jaar waarin het ondenkbare, waarheid zal worden, zonder dat je hier te veel moeite voor hoeft te doen. Omdat je voor jezelf een keuze hebt gemaakt om je niet langer meer af te laten leiden door dingen die geen betekenis voor je hebben en niet goed bij je aansluiten, wordt het nu gemakkelijker om in eigen kracht te blijven en je focus te richten op hetgeen wel voor jou belangrijk is. Er heerst een bepaalde gedrevenheid, een volharding om niet langer te accepteren dat je van jezelf wordt weggehaald door invloeden van buitenaf. Het heeft je immers lang niet altijd opgeleverd wat je nodig had en er is simpelweg geen aandacht meer voor. De focus ligt op wat je wilt bereiken en dit mag volledig volgens eigen voorwaarden nu worden vormgegeven. Het voelt niet langer meer acceptabel om eindeloos te geven en te dienen, zonder hier zelf iets voor terug te krijgen wat bijdraagt aan jouw eigen vervulling. Het nieuwe jaar vraagt van je om je pijlen nu eens niet op anderen te schieten, maar het eigen hart datgeen te gunnen wat het verlangt en nodig heeft. Er heerst een nieuwe dynamiek, waarbij het ZELF steeds meer voorop zal komen te staan. Niet langer hopend hier ruimte voor te krijgen, maar het vreugdevol zelf geven, wat je nodig hebt om daar te komen waar je wilt zijn. Er is geen noodzaak meer om je aan te passen, want je hebt geleerd dat je zelf je eigen vervulling draagt. Er is geen wachten meer op anderen en evenmin een wegschuiven, iedereen komt er op eigen kracht en met eigen vindingrijkheid.

Nieuw perspectief

Alles is precies zoals het moet zijn voor nu en een reflectie van wat juist is voor jou op dat moment, zelfs als je verwacht dat dit moet worden aangepast om er te komen en eruit te halen wat je verwacht te willen. Als je dichterbij komt en goed kijkt naar wat het je wil vertellen, zul je er een andere boodschap in ontdekken die je toont wat waar is voor jou. Er mag met een vernieuwd perspectief naar dezelfde momenten en situaties gekeken worden en nieuwe inzichten worden opgedaan, waaruit andere keuzes zullen voortvloeien. Het gevecht toont wat niet langer hoeft en de situatie, precies zoals die is, zal je tonen wat bij je past en tevens wat niet langer voor je werkt. Het vasthouden aan wat je veronderstelt te willen, zal je er verder van weghouden. Waar als je het los kunt laten en kunt accepteren als een teken van vernieuwing, je een nieuwe weg mag gaan inslaan, los van het oude. Dan zal alles tot rust komen en kun je je aan de veranderingen overgeven. Hetgeen je zo hard voor gevochten hebt, is mogelijk niet direct hetgeen je daadwerkelijk verlangt en zal zich in een nieuwe vorm aan je kunnen openbaren, zodra je de keuze en de moed kunt opbrengen om het te laten gaan. Alles wat er niet aan klopte, zal steeds verder van je weg gaan. Als je durft open te staan voor nieuwe mogelijkheden, dan zal dit na een proces van verwerking en scheiding, aan je geboden kunnen worden. Iets wat veel beter bij je past, zal dan naar je toe komen en niet langer in strijd en druk geforceerd hoeven te worden.

Bewuste keuzes voor zelfbehoud

Het nieuwe jaar zal van je vragen om niet langer je geschenken weg te geven aan anderen die het niet kunnen ontvangen. Het nieuwe jaar verwacht dat je in staat zult zijn om nu bewuste keuzes te maken, niet op basis van de situatie zoals die zich voordoet, maar waarbij je zelf de teugels mag nemen en kunt bekijken wat wel of niet acceptabel voor je is. Wat hoort wel en wat hoort niet bij jou? En durf je weg te lopen van hetgeen verondersteld wordt dat je in mee zult gaan? Ben je nog langer bereid om je ten koste van alles aan te passen, in de hoop dat het de gewenste uitkomst zal bieden? Of zijn er nu andere opties die belangrijker voor je kunnen zijn? Het jaar 2019 geeft je de mogelijkheid en de uitnodiging om bij jezelf te rade te gaan, waar je staat, wat jouw wensen zijn en wat werkelijk bij je past. Het gaat niet langer meer over meekomen met de gevestigde verwachtingen of bedachte omstandigheden, maar een eigen kiezen wat je met je leven wilt en hoe dit kan aansluiten bij jou, in plaats van andersom.

Geloven in jezelf

2019 wordt een jaar vol verandering, groei en zelfontplooiing. Een krachtig staan voor waar je zelf in gelooft en een opbouwen van stevige grondvesten in vernieuwde eigenwaarde. Het is nu tijd om volledig voor jezelf te kiezen en hier de zachte koestering in te vinden, die zolang in het versier heeft gelegen, maar niet eerder binnen handbereik leek. Er hoeft geen gevecht meer te worden geleverd, eerder worden losgelaten. Alles mag nu op aangename manier naar je toe komen en in verlangen worden ontvangen. Laat wat niet meer werkt, simpelweg gaan en blijf hoopvol op hetgeen als vervanging zal toestromen. Je hoeft hierin geen sturing te geven, of te begrijpen waar het allemaal voor dient. Wat komt zal precies juist zijn en veel nieuwe verrijking geven. Het nieuwe jaar is veelbelovend, stralend en uitnodigend. Veel zal mogelijk zijn, wat eerder niet voor mogelijk werd gehouden. Laat het oude rusten en kijk vol goede moed een verfrissend begin tegemoet. Met zachtheid en zorgzame waardering voor jezelf zul je een heel eind komen en veel verwonderlijke dingen zien gebeuren.

Er is een uitnodiging om helemaal jezelf te zijn.

Over Tamara Muller

Ik breng graag meer bewustzijn binnen het geboorteproces, zodat ook jij je kinderwens kunt vervullen en volledig de vrouw kunt zijn die je wilt zijn.

Gerelateerde artikelen

We Are Seven

We Are Seven

GEDICHT Eén van mijn favoriete gedichten tijdens mijn studententijd, toen ik aan de Universiteit van Amsterdam Engelse Taal- en Leterkunde...

lees verder
Escape from Loss

Escape from Loss

ENERGIE VOOR 2018 Meditatie op het nieuwe jaar 2018 Escape from Loss Het nieuwe jaar is weer begonnen en uiteraard is het dan prettig om een indruk...

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin