Home » Blog » Bewustwording » Energie voor 2017

Energie voor 2017

door | 2 jan, 2017 | Bewustwording

De Energie voor 2017

Een nieuw jaar is weer van start gegaan en daarmee begint eveneens weer het vormgeven aan nieuwe ideeën en verlangens. Een opbouw en verwezenlijking van veranderingen en groeimogelijkheden. Mogelijk heb je al nagedacht over wat je hoopt dat het nieuwe jaar je zal gaan brengen en hier zelfs al goede voornemens over uitgeschreven. Het jaar 2017 belooft hiervoor zeker een veelbelovend en vervullend jaar te worden.

Na hevigheid nu Inkeer

Het afgelopen jaar was heftig en was zeker op emotioneel vlak veeleisend en intens. Veel oude stukken werden aangeraakt en kwamen door tal van triggers en situaties naar de oppervlakte, wat leidde tot het herbeleven van oud verdriet, pijn, boosheid en irritaties. Ook op fysiek vlak had dit zijn uitwerking en bemerkten veel mensen ongemak door aanhoudende vermoeidheid, stress en pijnlijke gewrichten en spieren. Een waar rollercoaster-effect waarin alles overhoopgegooid leek te worden en het een zoeken was naar rust, balans en harmonie. Waar het telkens vermoeiend en verwarrend aanvoelde, zul je bemerken dat de trend nu in een verzachtende mate wordt doorgezet in het nieuwe jaar. De nadruk ligt nu vooral op handelen vanuit inkeer en zelfwaardering.

Focus en Keuze

Ook in het nieuwe jaar zal er nog veel gevoeld gaan worden, doch zal dit meer vergezeld worden door innerlijke troost, berusting en bovenal, compassie. Het wordt gemakkelijker om dichter bij jezelf te blijven en met kalmerende blik de dagelijkse uitdagingen te benaderen. De energie van het jaar 2017 nodigt namelijk uit tot het daadwerkelijk kiezen voor datgene waar je hart naar verlangt. Er zal steeds minder vaak vanuit het denken en bedenken gehandeld worden, maar eerst gezocht worden naar bezinning, een bewust zijn van wat juist is nu voor jou.

Dit zal zijn aangestuurd door een versterkt weten dat zich het afgelopen jaar heeft ontwikkeld als gevolg van het telkens op je eigen kwetsuren zijn teruggeworpen. In blinde paniek of op wilskracht doorlopen volgens oude overlevingspatronen zal steeds minder aan de orde zijn. Het gevoel zal als vanzelf de aandacht opeisen en je tot een benodigde ‘stil-stand’ brengen, alvorens nieuwe bewuste stappen zullen worden ondernomen. De energie van 2017 dringt aan de focus te leggen op het eigen gevoel, op jouw diepste verlangens. Dit jaar draait op het vervullen van wat belangrijk is voor jou en bewerkstelligen van wat jijzelf daarin nodig hebt. Je zult vanuit het denken over dromen en hopen dat het vanzelf op een gegeven moment realiteit zal zijn, nu gemotiveerd zijn om zelf te kiezen datgene waar te maken wat je wilt zien gebeuren of ervaren.

Ingebeelde Werkelijkheid

Om dit mogelijk te maken nodigt de bezinning je uit tot het je voorstellen hoe het zal zijn wanneer dit reeds gerealiseerd zou zijn. Plaats jezelf in de gewenste situatie of hoedanigheid en ontdek wat dit met je doet:

  • Hoe voel je je dan?
  • Wie ben je in die situatie?
  • Wat ervaar je?
  • Welke emoties dienen zich aan en vragen om aandacht en erkenning?

Wat benodigt nog verwerking, troost en zorg?

Haal de gewenste realiteit naar je toe, niet door erover na te denken, maar door het daadwerkelijk als een werkelijkheid te voelen. Compassie, geduld en medeleven voor de gevoelens die zich daarbij aandienen, zijn je metgezellen. Een verwerking vindt zo plaats van oud verdriet over gevoelens van afwijzing, alleen zijn, niet begrepen of gezien zijn of over wat eerder niet zo heeft kunnen zijn; omdat het nog zo ver weg blijft en je aandacht is gevestigd op het telkens proberen onderdeel te zijn van een werkelijkheid die niet het jouwe is. Dromen blijven als het ware zo hangen in gedachten, in wensballonnen. Alsof het via hoop en hard werken als vanzelf een keer waar zal worden. Echter verwacht je dat je verlangen zo buiten jou om gerealiseerd zal worden en mogelijk zelfs afhangt van een proces van willekeur en ‘het gegund worden’. Door niet zelf bewust en assertief bij te dragen aan het realisatieproces, blijf je verwonderd achter over het waarom van het niet lukken. De tijd is echter nu rijp om zelf actief je verlangens leven te geven.

Stap in het Verlangen

Dit nieuwe jaar opent de mogelijkheid tot verruiming, vanuit diep voelen en doorvoelen van elk gevoel, elk verlangen, zowel positief als beproevend wat hiermee verbonden is. Focus maakt het mogelijk daadwerkelijk te kiezen voor de ervaring van wat geleefd wil worden. Niet langer als droom voor de bestaande werkelijkheid, maar als een bewust zelfverkozen nieuwe eigen realiteit.

“Dit is wat ik wil;
Dit is wat ik wil ervaren;
Dit is wat ik wil zien gebeuren,
dus ik haal het naar me toe en laat het waar zijn.
Ik ontvang wat ik verlang!”

Je haalt zo de droom, het verlangen, naar je toe door erin in te stappen, het te ervaren alsof het er reeds is. Adem het in, stel het je voor en voel het. Verleg je aandacht naar de werkelijkheid die jij voor jezelf waar wilt laten zijn.

Integratie vindt Grond

Naarmate het jaar vervolgt, zul je bemerken dat dit steeds gemakkelijker wordt en dat alles om je heen zal veranderen. Er treedt gewenning op. Door in een nieuwe beleving te stappen, te kiezen wie je wilt zijn en hoe jij je wilt voelen, verander je vanzelf in deze gewenste persoon. De realiteit vormt zich vervolgens weer naar deze nieuwe hoedanigheid, waardoor de ingebeelde werkelijkheid steeds reëler wordt. Je verwacht niet langer meer dat de omstandigheden eerst moeten veranderen alvorens je zelf kunt zijn zoals je wilt. Je verandert de omstandigheden doordat je zelf bepaalt hoe je wilt zijn; door in deze realiteit te stappen en het te ervaren alsof het al reeds zo is. Wanneer je hier daadwerkelijk voor kiest, zul je aan het einde van het jaar een drastische omwenteling kunnen bemerken; je persoonlijke verandering zal, van binnenuit naar buiten, 180° graden zijn gekeerd. Je blik en aandacht zullen geheel zijn weg gekeerd van het oude en vertrouwde, naar het nieuwe, avontuurlijke oneindige in mogelijkheden.

Belangrijk hiervoor is wel om de mogelijkheden die 2017 biedt, te benutten. Dat je een bewuste keuze maakt om het leven anders te ervaren en daadwerkelijk je benadering hierop aanpast. Focus houden op wat jij wilt en niet langer meer op wat je niet wilt – los van invloeden van buitenaf, input van anderen – maar je blik gericht op jouw keuze. Zo zal de energie van 2017 je ondersteunen in het verwezenlijken van jouw dromen.

Maak er een mooi jaar van!

Over Tamara Muller

Ik breng graag meer bewustzijn binnen het geboorteproces, zodat ook jij je kinderwens kunt vervullen en volledig de vrouw kunt zijn die je wilt zijn.

Gerelateerde artikelen

Relax

Relax

Relax When the mind plays tricks on you And brings you chaos and confusion, Dividing your attention and leaving you searching, Desperately longing...

lees verder
Escape from Loss

Escape from Loss

ENERGIE VOOR 2018 Meditatie op het nieuwe jaar 2018 Escape from Loss Het nieuwe jaar is weer begonnen en uiteraard is het dan prettig om een indruk...

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin