Home » Blog » Bewustwording » Hooikoorts en innerlijke weerstand
Hooikoorts en innerlijke weerstand

Hooikoorts en innerlijke weerstand

door | 18 mrt, 2022 | Bewustwording

Hooikoorts en innerlijke weerstand – De lente is in aantocht en daarmee helaas ook de kans op niezen, verstopte neuzen en gezwollen, jeukerige ogen. Waar je het liefst naar buiten gaat om lange wandelingen in de natuur te maken, kan een terugkerende allergie juist in deze maanden voor last zorgen. Het wordt aanzienlijk moeilijker om werkelijk te genieten, wanneer je veel hinder ervaart van symptomen die met een dergelijke allergische reactie op pollen en pluisjes in de lucht meekomen. Naar buiten gaan klinkt mogelijk zo een stuk minder aantrekkelijk, al kun je er ook zeker binnenshuis voldoende ergernis door ondervinden. Hooikoorts is echter, net als elk ander lichamelijk ongemak, een manier voor jouw lichaam om je te tonen waar je tegen vecht. Het kan zeker helpen als je op zoek gaat naar de achterliggende reden, het waarom dat hooikoorts zich aandient. Genoeg reden voor een uitnodigend plan tot actie.

Hooikoorts toont jouw weerstand

Het voorjaar is een periode van groei, bloei en ontwikkeling, een kans tot vernieuwd potentieel. Na een periode van inkeer, zelfreflectie en wintersluimeringen, roept nu opnieuw een gevoel van opleving en creatie van nieuwe kansen. Leven is alom voelbaar en geeft meer licht en vrolijkheid aan de invulling van dagen. En juist dan steekt hooikoorts de kop op, om je in het uitdragen van dit potentieel te verstikken. Je hoofd zit vol, je denken is gedempt door verstopping in de holtes en je niest met elke ontmoeting van dwarrelend stuifsel in de lucht om je heen. Daarbij is het vaak lastig om goed zicht te hebben, doordat je ogen jeuken of onbeheersbaar tranen. Waar je juist vooruit wilt gaan, weerhouden hooikoorts en innerlijke weerstand je van precies deze beweging. Dergelijke irritaties drukken je neus echter op onmiskenbare feiten: ergens voel je weerstand tegen. Kies jij deze lente voor jezelf?

Innerlijke frustraties geprojecteerd als allergie

Als je jezelf maar lang genoeg tegenwerkt, vindt dit vanzelf een uitweg in fysiek allergische reacties. Waar je nu ogenschijnlijk door pollen buiten wordt belemmerd om dingen te ondernemen, heb je hierin mogelijk eerder al geruime tijd jezelf in de weg gezeten. In hoeverre ben je tegen je eigen natuur ingegaan? En jezelf vastgezet in de sleur der verwachtingen, in de veronderstelling dat je dan juist goed op weg bent? Welke diepe gevoelens heb je binnengehouden, mochten niet erkend of ervaren worden? Waardoor je op slot bent geraakt en geen uitweg meer kunt vinden uit een verstikkend harnas aan opgelegde verplichtingen. Het wordt zo steeds moeilijker om je ware zelf te tonen en werkelijk de dingen te doen die jij nodig hebt om een vervuld bestaan te ervaren. Een allergie als hooikoorts kan aan je weergeven waar je jezelf weerhoudt om volop adem te geven aan jouw innerlijke behoeftes.

Zelfverstikking weerspiegelt door pollen

Hooikoorts en innerlijke weerstand tegen het stuifsel van vruchtbaarheid en leven, geven je te kennen welke delen in jezelf worden verstikt. Iets in jezelf wil vrij worden, tot bloei komen, een weg tot verwezenlijking vinden. Toch komt er weinig tot stand, zolang je je onveilig in jezelf voelt. Jezelf niet de ruimte durft te gunnen om voorbij aan het oordeel, van jezelf of anderen, te komen. Geef jij jouw innerlijke verlangens en behoeftes voldoende voorrang op alom gangbare verwachtingen? Pollen symboliseren leven, vruchtbaarheid en overvloed. Doch geven ze jou nu een reactie van weerstand zodra hooikoorts opspeelt en bieden zo bovendien een mooie uitnodiging om te bekijken hoezeer je jezelf rondom deze thema’s tegenhoudt. Ontdek hoe je opnieuw jouw volle natuurlijke waarden en potentie tot vervulling kunt brengen. Wat heb je nodig om volledig tot bloei te komen, nu de lente zich opnieuw aandient? Welke ervaring verlangt naar jou?

Afstemmen op hooikoorts en innerlijke weerstand

Een mooie manier om werkelijk inzicht te krijgen in de samenhang van jouw terugkerende hooikoorts en innerlijke weerstand, is om een Luisterkind Afstemming hierop te ontvangen. Door in contact te gaan met dit thema komt naar voren hoe het is ontstaan en welk doel het zichzelf voor jou heeft gesteld. Het is er immers om jou te dienen, je iets kenbaar te maken, zodat je opnieuw in jouw volledige kracht en vreugde komt te staan. Waar het je lijkt te belemmeren, wil het je enkel aantonen waar je jezelf nog in de weg staat. Om deze lente een verandering te realiseren, kun je jezelf geen beter geschenk geven. Ontdek wat de symptomen veroorzaakt en wat je kunt doen om hieraan voorbij te groeien. Een Healing op hetzelfde thema kan een eerste draai in je energieveld helpen geven, zodat je minder door allergische reacties wordt gehinderd. Een laatste lente met hooikoorts?!

Over Tamara Muller

Ik breng graag meer bewustzijn binnen het geboorteproces, zodat ook jij je kinderwens kunt vervullen en volledig de vrouw kunt zijn die je wilt zijn.

Gerelateerde artikelen

Energie van 2020

Energie van 2020

VERVULLEN VAN INNERLIJKE VERLANGENS Het mooie en uitdagende nieuwe jaar 2020 is van start gegaan! En wat een wervelwind is deze eerste week reeds...

lees verder
We Are Seven

We Are Seven

GEDICHT Eén van mijn favoriete gedichten tijdens mijn studententijd, toen ik aan de Universiteit van Amsterdam Engelse Taal- en Leterkunde...

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin