Home » Blog » Bewustwording » Opleving van vrouwelijke energie en vrouwelijkheid
Vrouwelijke energie en vrouwelijkheid

Opleving van vrouwelijke energie en vrouwelijkheid

door | 10 apr, 2020 | Bewustwording

Opleving van vrouwelijke energie en vrouwelijkheid

Op energetisch niveau is een opleving van vrouwelijke energie en vrouwelijkheid gaande. Namelijk, met de terugkeer van de Matriarch vindt een duidelijke verschuiving plaats in de manier van leven. Waar we zo gewend zijn om door te zetten en eenzelfde patroon volgen, is het nu tijd om hier verzachting in aan te brengen. De wereld was vormgegeven volgens overtuigingen en bepalingen vanuit het Patriarch. Echter, dit krijgt nu vanzelf een aanpassing door de aanwezigheid van vrouwelijke waarden. De aandacht vanuit het ratio zette doorgaans aan tot hard werken, prestatiedrang, ambities en overleven. Momenteel verschuift deze perceptie naar het gevoel, dat juist aanspoort tot zelfreflectie, intuïtie, saamhorigheid en verbinding. Immers, de vrouwelijke energie en vrouwelijkheid staan voor LEVEN en het doorgeven van nieuw leven. Tevens voor zorgzaamheid en je betrokken voelen met je medemens. Het resultaat: een nieuw soort leefgemeenschap, waarbij iedereen in harmonie is met de innerlijke kernwaarden.

Vrouwelijk is ZIJN, mannelijk is DOEN

De vrouwelijke energie of vrouwelijkheid kenmerkt een gemoedstoestand, waarbij je in acceptatie bent met wie je werkelijk bent. Hierin nodigt ze uit om in je gevoelswereld af te dalen. Zo ontdek je wat jouw eigen verlangens en ideeën zijn voor het leven dat je graag wilt leven. Je groeit weg van een leefstijl die voornamelijk gericht was op DOEN. In preferentie van mannelijke kwaliteiten van discipline, actie en doortastendheid. De fase waarin je je nu bevindt, geeft ruimte om de vrouwelijke energie en vrouwelijkheid in balans te brengen met de mannelijke energie. Beiden zijn in elk mens en element op Aarde aanwezig. De verharding, de desillusie van het dagelijks bestaan, verschuift naar een verzachting van het gemoed. Hier is reeds zo lang naar verlangd. Het denken wordt tot sussen gebracht en er ontstaat ruimte om vanuit het gevoel een nieuw soort beleving te laten ontstaan.

Zachte vrouwelijke benadering tot leven

Je bent gewend geraakt aan een continue drang tot meer doen. Altijd voorbij grenzen gaan maakt nu plaats voor een meer ontspannen gemoedsrust. Het is belangrijk om elk aspect van je leven nu vanuit een zachtere benadering te herzien. Zodat er meer tijd en aandacht wordt geschonken aan vervulling die er werkelijk toe doet. Vanuit vrouwelijke energie en vrouwelijkheid, komt de focus meer te liggen op connectie met vrienden en familie. Bovendien krijgt intimiteit weer de oorspronkelijke waardering, die het behoort te ontvangen. De vrouwelijke energie is gericht op ontvangen, van liefde, waardering, zorg en bescherming en dit wordt weer in ere hersteld. Als gevolg wordt een nieuwe beleving via het hart ontdekt, die een nieuwe invulling aan het leven geeft. Daardoor draagt dit bij aan herstel van en aanmoediging voor diepere verlangens in ieder mens.

Realisatie van verandering

De vrouwelijkheid in elke vrouw en man krijgt kans om dusdanig te ontwaken, dat je je openstelt voor werkelijke creatie van je eigen leven. Als gevolg wordt er momenteel geboorte gegeven aan verandering en vernieuwing, waardoor mooie, warme en vervulde creaties tot stand komen. Vervolgens trekken deze het leven en de kwaliteit van leven naar een volstrekt ander en nieuw niveau. De weg wordt namelijk niet langer geleid of aangestuurd vanuit doffe, onachtzame ambitie of machtbeluste grondslagen. Vanaf nu komt een wezenlijke groei en ontwikkeling eerder voort vanuit een bedding van zachtheid, warmte en verbinding met inachtneming van ieders belang. Dus is het belangrijk om deze tijd in rust en ontspanning gewaar te worden en werkelijk voor jezelf te kiezen hoe je jouw leven vervolgd wilt zien.

Welke keuze maak je voor jezelf?

Allereerst mag je gaan vaststellen in hoeverre het doordraven in DOEN je van jezelf heeft weggehouden. De intrede van een verwelkoming van vrouwelijke energie en vrouwelijkheid draagt nu krachtiger bij aan het ontwikkelen van verandering. De voorkeur gaat uit naar een rustiger en stabieler leven, waarbij je ruimte behoudt om werkelijk de nadruk op genieten en plezier te leggen. Met de intrede van de Matriarch, met vrouwelijke energie en vrouwelijkheid in opmars, ga je beseffen in hoeverre de oude wereld lang niet die vervulling bracht als de illusie deed overtuigen. Waarlijk, de keuze ligt bij jou om te bepalen in hoeverre je de vrouwelijke energie durft toe te laten. Dus of je je durft over te geven aan leiding vanuit zachtheid en harmonie, waarbij je aanzienlijk minder zult ‘moeten’. En eerder de persoon kunt ‘zijn’, wie je altijd al graag had willen ontmoeten.

Creativiteit leeft op

Nu iedereen thuis is gekluisterd en meer inzicht bewust wordt gemaakt, opent vanzelf het hart voor creatieve ideeën. Een saamhorigheid leeft op om met anderen te verbinden, op een veel dieper en meer oprechte manier dan eerder mogelijk leek. Er wordt muziek gemaakt en gedeeld, gedanst, gezongen en mooie content in video of op schrift gemaakt. Een ontluikend begin van veel moois dat nog mag volgen, nu veel mensen dichter bij zichzelf zijn komen te staan. Tijd is gegeven om werkelijk tot bezinning te komen. En te realiseren waar heuse interesses liggen, die eerder nauwelijks kans van ontstaan hadden. Het oude bekende stramien is even tot een halt geroepen en nieuwe mogelijkheden dienen zich dankbaar bij je aan.

Ontspannen in rustig voelen

De intrede van de vrouwelijke energie en vrouwelijkheid in zowel man als vrouw nodigt je uit om te voelen in plaats van te bedenken. Welke vonken van inspiratie mogen in jou tot leven springen? Hoeveel gekoesterde verlangens komen in jou omhoog, nu het gevoel je uitdaagt om trouw aan jezelf te zijn? Wat komt in je op als jij bij jezelf te rade gaat over wat je werkelijk voor jouw leven wenst? Deze tijd biedt je een koesterende uitnodiging om in ontspanning te komen. Enkel zo kun je rustig voelen wat in jezelf jouw aandacht roept om nu voorrang aan te geven. Wil je werkelijk nog terug naar het oude bekende? Of durf je jezelf open te stellen voor een weergaloze verandering, die tederheid, vervulling en vreugde kan brengen? Het is tijd om vrouwelijke energie en de vrouwelijkheid in jezelf en anderen te erkennen door balans vinden via bewust-ZIJN.

Over Tamara Muller

Ik breng graag meer bewustzijn binnen het geboorteproces, zodat ook jij je kinderwens kunt vervullen en volledig de vrouw kunt zijn die je wilt zijn.

Gerelateerde artikelen

We Are Seven

We Are Seven

GEDICHT Eén van mijn favoriete gedichten tijdens mijn studententijd, toen ik aan de Universiteit van Amsterdam Engelse Taal- en Leterkunde...

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin