Home » Blog » Geboorte » Adoula met Moederdag

Adoula met Moederdag

door | 12 mei, 2019 | Geboorte

Bijna 15 jaar geleden heb ik gekozen voor mijn eigen weg. Om het leven te leiden wat ik zelf wilde ervaren. De vrouw te mogen zijn, zoals ik mijzelf van nature kende. Trouw aan een belofte die ik mezelf als 10-jarige heb gemaakt en waar ik als 4-jarige al om bad. Te kiezen voor hetgeen ik zelf naar verlangde. Los van familieovertuigingen, bevrijd van een opgelegd onvermogen om liefde te mogen voelen en te delen. Een in stand moeten houden en vasthouden aan oude (ziekte)patronen, die me op een weg richting een doods bestaan leidden.

Liefdevol mogen zijn

Ik wilde de mogelijkheid krijgen om ooit zelf moeder te worden op eigen voorwaarden. Me niet te hoeven schamen om mijn kindje vast te houden en werkelijk lief te hebben. Er daadwerkelijk aanwezig voor te zijn, in volle zekerheid dat ik dit kan en mag bieden. Moeder en vrouw te zijn, zonder dat mijn waarde hierdoor wegvalt. Een zorg gevoed uit diepgewortelde denkbeelden in mijn opvoeding dat een vrouw enkel een gebruiksvoorwerp is. Goed als sloof voor het gezin en het verlenen van seksuele gunsten ten dienste van hun man. Ik heb hiervoor en voor zoveel andere ongezonde dingen gepast en ben daarom uit een destructief familieverhaal gestapt. Ik heb mezelf door jaren van healing een toezeggen van waardering voor mijn persoon, als vrouw, als vriendin, als dochter en toekomstige moeder gegund.

Mezelf bevrijden van onterechte schuld

En mag nu een oude en onterechte schande en ballast in het ‘verlaten’ van mijn familie van me afwerpen. In eigen kracht, met trots en waardigheid expressief bekennen dat ik mijn eigen persoon, vrouw, moeder ben. En dat mijn vrouwelijke sensualiteit aan mijzelf toebehoort en te delen valt met wie IK daar zelf voor uitkies. Dat mijn keuze destijds en nog steeds net zo goed jarenlang een offer is geweest. Ten behoeve van heling van familielijnen en karmische pijnstukken aan zowel moeder- als vaderkant. Waarbij ook zij op energetisch niveau krachtiger en gezonder zijn geworden, vele generaties terug.

Altijd verbonden en gesteund

In de energie is mijn taak nog steeds evenzeer bij hen betrokken als dat mijn kindhart verlangde. En zijn de banden enkel versterkt en geheeld, waar dit op persoonlijk vlak niet mogelijk is en was. Deze moederdag beschouw ik daarom als een dag om ook mezelf te eren in mijn moederlijke zorgzaamheid en vechtlust, mijn toewijding en daadkracht. Om liefde en heling naar mijn familie te brengen, zoals ik dit al van kleins af aan heb gedaan. Maar wat niet is herkend en zeker ook niet als dusdanig is of kon worden ontvangen.

Moedige keuzes

Er is veel moed en wilskracht nodig om stappen richting eigenheid, zeggenschap en eerbied, voor het kiezen voor je eigen leven te zetten. Een doorvoelen van zoveel pijn, verdriet, weerstand en afwijzing. Het herkennen en helen van hartverscheurende verliezen en teleurstellingen of angsten. Door mogelijk misbruik, mishandeling (geestelijk, lichamelijk, emotioneel). Het verlies van ouders, kinderen, broers of zussen, vrienden en uiteindelijk ook jezelf. Om telkens weer op te krabbelen met één doel voor ogen: het helen van energie en de banden met mensen om wie je geeft, niet in de laatste plaats jezelf. Zelfs als zijzelf niet in staat zijn om hier bewust aan bij te dragen. En eerder je uit onbegrip en onbedoeld buitensluiten, negeren of zelfs bestraffen om koste wat kost het vertrouwde leventje te behouden, hoe nadelig of ongelukkig dit ook mag zijn. Toch zit er schoonheid en liefde in elke stap of benadering.

Nieuwe start verlost van pijn

Toch mogen in deze nieuwe tijd nu alle oude familiepatronen tot een eind komen. Zodat er gezondere gezinnen gevormd kunnen worden. Die vanuit bewuste overgave en weloverwogen keuze een partnerschap aangaan en de stap richting ouderschap kunnen zetten. Waarbij oude pijn niet langer meer wordt doorgegeven, ervaren of herbeleefd door nieuwe generaties. Maar waarbij een duidelijk HALT mag worden toegeroepen. Zodat nieuwe ouders en jullie kinderen deze pijn niet langer meer hoeven te dragen.

Een andere ervaring is wel degelijk mogelijk

Al jong wilde ik deze verandering brengen. Bewustwording bieden over hoe je levenservaringen kunt draaien. Niet vanuit berusten in een situatie, maar vanuit zelfacceptatie over de kracht en waarde die in ieder mens zit. Na een lange weg mag ik nu trots als Adoula jonge aanstaande ouders in dit proces naar heling en zeggenschap begeleiden. Zodat ze het ouderschap en de verbinding met hun kindje helemaal naar eigen keuze kunnen vormgeven. Zelfbewust en met een duidelijk verlangen om het daad-werkelijk beter te maken voor jullie kinderen. En ook om vooral zelf niet de verliezen en het verdriet meer te hoeven dragen. Zoals dit voor veel eerdere generaties het geval was. Als gevolg van niet kunnen zijn wie ze wilden zijn. Voor zichzelf, elkaar en hun kinderen.

In liefde samen zijn vanuit bewuste keuze

Om juist in volledige zelfacceptatie, compassie en liefde te komen. Een samenwerking voor een duidelijk eervol doel: van elkaars aanwezigheid genieten en bewonderen wat samen beleefd kan worden. In respect en viering van ieders unieke identiteit. Een kiezen voor wat jouw eigen waarheid is.

Is het nu tijd voor jou?

Ben jij ook toe en bereid om werkelijk tot de kern te gaan en de moeder te worden die je weet dat je kunt zijn? Te bekijken wat het moederschap nog tegenhoudt, door te ontdekken wat je ziel anders wil ervaren? Ook om je familie werkelijk te verlossen van wat al generaties speelt om zo alle vrijheid te bieden voor jezelf en je toekomstige kinderen? De stap buiten de box te nemen, met al het mogelijke onbegrip in je omgeving omdat ze zelf hun angsten niet willen of kunnen overstijgen en zo het doorvoelen van verdriet in liefde voor lief nemen? Wetende dat je dit doet, juist ook voor allen die voor jouw tijd zo’n zware last droegen.

De keuze mag gemaakt

Kies dan juist deze dag om hun te eren en om vanaf nu je eigen moederhart te zijn. Zoals dit voor jouw moeder en hun moeders ergens niet mogelijk was. Juist door nu in zachtheid en compassie te komen. Jezelf te waarderen en te bewonderen voor jouw werkelijke vrouwelijkheid, sensualiteit en moederlijke aanwezigheid en liefde.

Een nieuw verhaal begint…

Start vanaf nu een nieuw verhaal, met vreugde, daadkracht, toewijding en warmte. Je kindje zal vanzelf door jouw nieuwe mooie trilling en warme uitstraling worden aangetrokken. En bewust de keuze maken om jou als mama te kiezen. Er is een intens verlangen vanuit de nieuwe kinderen om ouders te hebben die vrij en vanuit zichzelf willen leven. Zodat samen een ware ontdekkingstocht beleefd kan worden, waarin alles mogelijk is. Het menszijn tot in de kern te kunnen beleven, in creativiteit, verbinding en warmte.

Mijn hartmissie

Ik begeleid je graag als Adoula op je weg naar een bevrijde familieverbinding. Zodat jouw hartenwens voor een gezin precies wordt vervuld, zoals jij dit zelf verlangt. De wereld, in ieder geval die jouzelf, wordt zo steeds een beter mooier en verlost van verdriet, gemis en pijn. Het leven heeft zeker wat meer authentiek vrouwelijke zachtheid nodig.

Nieuw leven wacht op jou, lieve mama.

Over Tamara Muller

Ik breng graag meer bewustzijn binnen het geboorteproces, zodat ook jij je kinderwens kunt vervullen en volledig de vrouw kunt zijn die je wilt zijn.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin