Home » Blog » Geboorte » Luisterkind Geboortebegeleiding ook voor papa’s
Luisterkind Geboortebegeleiding, ook voor papa's

Luisterkind Geboortebegeleiding ook voor papa’s

door | 19 jun, 2020 | Geboorte

Luisterkind Geboortebegeleiding, ook voor papa’s

Luisterkind Geboortebegeleiding is ook voor papa’s. Voor veel aanstaande vaders is de zwangerschap een periode waar ze zich zelf weinig mee verbonden voelen. Je voelt immers niet zelf nieuw leven in je groeien en evenmin zie of voel je het kindje in jouw buik bewegen. Wel zie je je vrouw of vriendin uiterlijk veranderen. En geeft ze mogelijk expressie aan fysieke en emotionele ongemakken, die ze tijdens haar zwangerschap ervaart. Je doet zoveel als je kunt bedenken om haar te steunen en belasting voor haar weg te nemen. Ook kun je aandachtig meeleven met wat ze doormaakt. Toch vinden veel vaders het lastig om zich helemaal met de zwangerschap te verbinden of zich betrokken te voelen. Door Luisterkind Geboortebegeleiding wordt de hele ervaring zeker een heel stuk werkelijker. Zelfs nog meer dan je ooit voor mogelijk zult houden.

Zwangerschap als ontastbare realiteit

Als vader-to-be zorgen bepaalde dingen ervoor dat de zwangerschap een feit wordt. Zo zie je je kindje bewegen op beeld tijdens de echo’s. Of het kindje beweegt naar je hand toe als je deze op de buik van je vriendin legt. Vaak wordt dan pas duidelijk dat er werkelijk een levend wezentje onderweg is om bij jullie geboren te worden. Een kindje dat jou papa gaat maken en ook zeker jouw aandacht en zorg nodig zal hebben. Veel vaders beschouwen de zwangerschap echter niet direct als een tijd waar ze zelf iets mee hebben. Dit geldt zelfs vaak voor het eerste jaar, waarin nog niet woordelijk met het kind kan worden gecommuniceerd. Daarnaast gaan veel mannen er ergens vanuit dat ze geen waarde of inbreng hebben in dit stadium van het leven van hun kindje. Het blijft zo vaak een ver van mijn bed-verhaal.

Verbinden met je kindje

Juist voor papa’s is het belangrijk te verbinden met het idee van vader worden, de zwangerschap en hun kindje. Beide ouders zijn zeker zo bepalend voor de verloop in deze periode van ontwikkeling. Voor zowel het welzijn van de moeder tijdens haar zwangerschap, als de groei van het kindje. Op fysiek vlak, maar ook zeker op emotioneel niveau. Je kindje is zich al zo bewust van alles wat er om hem of haar heen gebeurt. En bemerkt zeker in welke mate jullie betrokken zijn bij zijn of haar komst. Het kindje is dichtbij de moeder, doordat het in haar buik is genesteld. Toch is je kindje in de energie evenzo dichtbij de vader en bemerkt het wat jij voelt, denkt of doet. Zoals het kindje zich met jou kan verbinden, kun jij als vader je met jouw kindje verbinden. Luisterkind Geboortebegeleiding, óók voor papa’s, brengt specifiek deze communicatie op gang.

Bewust worden van nieuw leven

De vader is zeker net zo belangrijk in deze eerste levensfases van je kindje. Zelfs tijdens de zwangerschap is jouw invloed al zeer groot en van belang voor de ontwikkeling van dit nieuwe mensje. Indrukken planten zich in het bewustzijn van het kindje. En vormen de basis voor de verdere levensbeleving. De energie van de vader brengt stabiliteit in het maken van eigen keuzes in de toekomst. Zekerheid en standvastigheid zijn een belangrijk aandeel, dat je als vader aan je kind biedt. Zeker al in deze vroege periode is je aanwezige betrokkenheid en het vermogen om je met je kindje te verbinden van essentieel belang. Hoe meer je je hiervan bewust wordt, des te zinvoller zal het op je overkomen om werkelijk met je kindje contact te maken. Dit biedt rust en vertrouwen aan zowel je kindje als je vrouw of vriendin. Tevens zal de zwangerschap rustiger en voorspoediger verlopen.

Communicatie in vele vormen

Communicatie verloopt voor het grootste gedeelte buiten woorden om. Gesproken taal is beperkt en wordt vaak verkeerd geïnterpreteerd. Daarnaast spreekt iedereen vanuit eigen perspectief en is hetgeen gezegd wordt, vaak niet wat wordt verstaan. In non-verbale communicatie delen we zoveel meer over de werkelijke intentie en ondertonen van de gesproken interactie. Bovendien verloopt een nog groter deel van de communicatie via gevoelens en aanvoelen wat gedeeld wordt. Woorden komen hier zelfs vaak niet eens bij aan de pas. Tussen werkelijk sensitieven en bewustere personen kunnen zelfs hele conversaties via de energie en gedachten plaatsvinden. Informatie is overal om ons heen opgeslagen en kan worden aangesproken om boodschappen te ontvangen. Het invoelen hoe iemand denkt, zonder dat dit wordt uitgesproken, werkt op deze manier. Ook kun je soms een indruk krijgen over hoe het met iemand gaat, terwijl deze persoon zich ver van je af bevindt. Een belletje bevestigt dit vaak.

Praten via Luisterkind Geboortebegeleiding

De afstemmingen via Luisterkind Geboortebegeleiding, ook voor papa’s, werkt op eenzelfde manier. Je kindje groeit inderdaad in moeder’s buik, maar in energie beweegt het overal om jullie heen. En bemerkt zo alles op wat er bij jullie gebeurt en hoe jullie je voelen. Met deze energie kun je contact maken en werkelijk in gesprek gaan. Een non-verbale vorm van communicatie, waarbij het zeker wel mogelijk is om er woorden voor op papier te brengen. Juist voor aanstaande vaders is het dan zo geweldig om een manier te hebben om even tastbaar met je kindje in verbinding te komen. Je leert je kindje al zo goed kennen en ontvangt even een persoonlijk briefje, specifiek aan jou en de moeder gericht. Een mooie kans om je al even helemaal vader te voelen en je te realiseren hoe waardevol jouw aanwezigheid reeds is.

Foto: Georgia Maciel (Pexels)

Over Tamara Muller

Ik breng graag meer bewustzijn binnen het geboorteproces, zodat ook jij je kinderwens kunt vervullen en volledig de vrouw kunt zijn die je wilt zijn.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin