Home » Blog » Kinderwens » Luisterkind bij kinderwens

Luisterkind bij kinderwens

door | 23 jan, 2019 | Kinderwens

Voor veel vrouwen hoort het krijgen van kinderen bij een volledige beleving van het vrouw-zijn. Er is een innerlijke drang, een verlangen om een kind te krijgen. Ergens speelt de gedachte om moeder te worden dan een bepalende rol in de invulling van het leven en wordt met het toewerken naar een toekomst rekening gehouden met de komst van een kindje. Toch kun je veel onduidelijkheid ervaren over wat je werkelijk wilt, hoe deze wens voor het moederschap dan vorm moet krijgen en hoe dit kan worden vervuld. Inzicht in je kinderwens kan dan een waardevol geschenk zijn. Met een Luisterkind afstemming ontvang je antwoord op alle vragen die je hebt en krijg je handvatten over wat je kunt doen om je kinderwens dichter naar je toe te halen.

Wel of niet moeder worden

Over het algemeen voelen veel mensen zich geroepen tot het krijgen van kinderen. Toch is een kinderwens zeker geen vanzelfsprekendheid. Er zijn genoeg vrouwen waarbij dit verlangen niet leeft en die niet willen kiezen voor deze rol in hun leven. Het is zeker niet voorbestemd dat elke vrouw kinderen in haar leven moet verwelkomen om een leven te leiden dat recht doet aan haar vrouwelijkheid of zelfs moedergevoelens. Elke vrouw draagt een innerlijke moeder in haar, maar hoeft deze rol niet daadwerkelijk als moeder van eigen kinderen te vervullen. Het leven kent sublieme wegen om hier een volstrekt eigen invulling aan te geven, waarbij moederlijke kwaliteiten via andere levenstaken op een unieke manier tot hun recht kunnen komen.

Niets is voor bepaald

Mogelijk ligt het niet in de bestemming van je leven om zelf kinderen te krijgen en heb je vooraf aan je leven besloten een andere weg te lopen. Dit kan uiteraard moeilijk zijn als je wel degelijk een kinderwens of verlangen hebt om moeder te worden. Tijdens het leven zelf kan dit uiteraard mogelijk nog weer een wending krijgen. Niets is zo volledig ‘set in stone’, of vast bepaald. Het kan wel helpen om hier meer begrip en inzicht in te krijgen, zodat je weet waar je precies staat binnen het geboorteproces, ten opzichte van je kinderwens. Ook als deze niet voelbaar aanwezig is, kan het veel duidelijk maken en zo bijdragen aan bewuste keuzes. Een Luisterkind afstemming op kinderwens biedt in alle situaties uitkomst.

Uitblijven van een kinderwens

Een kinderwens is vaak een aanwezig en intens verlangen. Toch kunnen er redenen zijn, waardoor de mogelijkheid hiervoor uitblijft of het verlangen niet lijkt te kunnen worden vervuld. Hier kan veel verwarring, onrust en gevoelens van verdriet, frustratie en gemis door ontstaan. Het kan zeer doen als je andere vrouwen ziet of in je omgeving kent die wel zwanger raken en waarbij de kinderwens vervuld kan worden. Mogelijk bevinden zij zich in een situatie die optimaal bijdraagt aan een volgende stap. Wanneer je zelf nog geen juiste partner hebt gevonden, of als het niet lijkt te lukken om zwanger te raken, dan kan dit veel gevoelens van onzekerheid en angst oproepen. Er kunnen vragen in je opkomen over het waarom van het uitblijven van een zwangerschap of het vinden van een geschikte partner.

Onderwerpen voor Luisterkind afstemming

Inzicht in waar je staat in dit proces en wat je mogelijk zelf kunt doen om deze situatie positief te draaien, te verwerken of vrede mee te krijgen, is dan een waardevolle aanmoediging. Ook als alles wel voorspoedig verloopt en je vragen hebt over de invulling van je kinderwens of ouderschap, kan een afstemming hierbij helpen. Vragen die bij je spelen, kunnen gaan over ervaringen en thema’s rondom:

 • Miskraam
 • Buitenbaarmoederlijke zwangerschap
 • Stilgeborenen
 • Uitblijvende zwangerschap
 • Redenen waardoor zwangerschap niet mogelijk is
 • Overwegen van adoptie, draagmoederschap, alleenstaand ouderschap
 • Homoparen of lesbiennes met een kinderwens

Vragen over Kinderwens

Soms is het lastig je voor te stellen op wat voor soort vragen je antwoord zou kunnen krijgen als je een Luisterkind afstemming zou aanvragen. Enkele vragen kunnen dan als voorbeeld dienen, om zo zelf tot vragen te komen rondom je kinderwens.

 • Hoe kijk ik aan tegen mijn kinderwens?
 • Wil ik werkelijk kinderen krijgen in mijn leven?
 • Ben ik er al aan toe om kinderen te krijgen?
 • Hoe zie ik mezelf als moeder?
 • Welke imprints heb ik over moederschap en het krijgen van kinderen?
 • Wat heb ik nodig om mijn kinderwens te vervullen?
 • Hoe geef ik meer ruimte aan mijn kinderwens?

Ontdek voor jezelf hoe een luisterkind afstemming je kan helpen bij het onderzoeken van je kinderwens. Inzicht kan je zoveel steun bieden en net even die aanmoediging die je zo nodig hebt om je helemaal met je kinderwens te verbinden.

Over Tamara Muller

Ik breng graag meer bewustzijn binnen het geboorteproces, zodat ook jij je kinderwens kunt vervullen en volledig de vrouw kunt zijn die je wilt zijn.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin