Home » Blog » Kinderwens » Mannen met een kinderwens worden bewust
Mannen met een Kinderwens

Mannen met een kinderwens worden bewust

door | 17 jun, 2020 | Kinderwens

Mannen met een kinderwens

Doorgaans wordt er vaak vanuit gegaan dat een kinderwens voornamelijk bij de vrouw leeft. Dat zij het eerste initiatief neemt om het idee van kinderen op te gooien als wenselijk vervolg binnen de relatie. Toch zijn er ook veel mannen met een kinderwens. Statistieken maken zelfs duidelijk dat het percentage aan ongewenst kinderloze mannen groter is dan bij vrouwen. Vaak wordt er ook niet over gesproken, omdat het voor veel mannen een gevoelig onderwerp is. Eén waarin ze zelfs nauwelijks serieus genomen worden. Er wordt namelijk haast niet vanuit gegaan dat dit een werkelijk gemis kan zijn bij mannen. Toch speelt een verlangen naar het gezinsleven ook bij mannen een grote rol in welzijn en bij het vinden levensgeluk. Bewustmaken wat mogelijke opties voor je zijn, helpt bij het doorvoelen en omhelzen van jouw kinderwens. Zodat je dit dichter naar de realiteit kunt halen en het vaderschap alsnog kunt waarmaken.

Hoe gaan mannen met een kinderwens om?

Als man met een verlangen om vader te worden, kun je geneigd zijn om deze kinderwens voor je te houden. Mogelijk weten enkel de mensen die het dichtst bij je staan, hoe je je hier werkelijk onder voelt. En zelfs dan kan het iets zijn dat je liever niet deelt. Ergens misschien vanuit een idee dat er nog voldoende tijd is en je je hier nog niet werkelijk zorgen over maakt. Voor een vrouw is dit vaak nijpender, omdat ze een bepaalde tijdsdruk ervaart. Een man kan op latere leeftijd immers nog gewoon kinderen krijgen. Mannen zonder relatie voelen zich echter wel vaak in de wacht staan. Of je richt je aandacht op andere levenszaken, om zo alsnog vervulling te vinden en aandacht af te leiden. Homoseksuele mannen leggen de kinderwens daarbij nog wel eens naast zich, omdat de opties tot vaderschap onwerkelijk lijken of onbekend zijn.

Maak je kinderwens bewust actief

Het kan dus zijn dat je nog geen relatie hebt, of zelfs dat je partner niet openstaat voor het ouderschap. Alsnog zal er iets aan je situatie moeten veranderen, als je wel graag vader wilt worden. Het is nodig dat je zelf stappen onderneemt om hierin beweging te brengen. Anders tikt ook voor mannen met een kinderwens de tijd uiteindelijk gewoon ongemerkt door. En vindt dan nog maar, met zekerheid, een jongere vrouw die graag een gezin wil starten. Ondanks dat het pijnlijk en moeilijk aanvoelt, is het toch belangrijk om je kinderwens bewust actief te maken. Door je bewust te worden van je verlangen naar een gezin, kun je ervaren hoe wezenlijk dit een rol in je leven speelt. Als je het gevoel voor je uit blijft duwen, wordt het geen onderdeel van je huidige belevingswereld of bestaan. En loop je eerder het risico dat het aan je voorbijgaat.

Mannen met een kinderwens kiezen eigen vaderschap

Het erkennen van je kinderwens aan jezelf, helpt om de realisatie dichterbij te halen. Uiteraard is er enige moed voor nodig om hier werkelijk mee aan de slag te gaan. Immers, je moet afdalen naar diepe gevoelens in je innerlijke belevingswereld om je kinderwens te doen ontwaken. Ergens weten dat je een kinderwens hebt, is iets anders dan dit werkelijk durven doorvoelen. Vanuit het gevoel spoort het je aan tot het nemen van actie. Namelijk, in het vinden van de juiste partner of om het verwelkomen van een kindje via alternatieve wegen mogelijk te overwegen. Het erkennen van je verlangen is een eerste stap, zodat dit bewust maakt van waar je staat. Als je hierbuiten blijft, krijgt je kinderwens nooit de juiste prioriteit. En loop je kans dat er niets verandert, ten gunste van het vervullen van dit verlangen. Ook mannen met een kinderwens mogen bewust kiezen voor hun vaderschap.

Ontdek wat je nog tegenhoudt

Een kinderwens is een ingrijpend verlangen. Het rakelt veel emoties op, die onbewust mogelijk zijn weggestopt. In het bewust maken van een verlangen naar een eigen gezin, kunnen deze gevoelens dan ook zeker naar boven komen. Echter draagt dit bij aan het proces van vader worden en toont het je welke wegen, opties of gevolgen wel of niet aanvaardbaar voor je zijn. Om een diep verlangen tot werkelijkheid te brengen, is moed nodig om dit helemaal te doorvoelen. En reeds in de gevoelswereld tot realiteit te maken, zodat je kunt bewegen richting daadwerkelijke manifestatie. Tevens het doorvoelen van eerdere ervaringen, biedt uitkomst, aangezien die mogelijk je geluk in de weg staan. Mogelijke vertwijfeling over waarom het dan niet voor je lijkt weggelegd, kan opspelen. En is begrijpelijkerwijs niet iets waar je mee gemoeid wilt zijn. Toch biedt dit een kans voor mannen met een kinderwens op een toekomst met gezin.

Luisterkind Afstemming op Kinderwens

Om antwoord op vragen te krijgen en ter ondersteuning in dit persoonlijke proces, biedt een Luisterkind Afstemming op Kinderwens uitkomst. Voor mannen met een kinderwens kan dit bijdragen aan inzicht en handvatten om hun kinderwens dichter naar de werkelijkheid te brengen. Alles wat je weerhoudt, kan zo via een afstemming op je energie aan het licht worden gebracht. Alhoewel dit confronterend kan zijn, is het ook effectief in het ontdekken van oplossingen. Het biedt hoop als het even allemaal onhaalbaar lijkt en geeft aanmoediging om werkelijk bewust voor het vaderschap te durven kiezen. Vraag dus zeker een Luisterkind Afstemming op Kinderwens aan en ontvang een persoonlijke indruk over wat jou verder kan helpen. In je hart ben je reeds de vader die je in werkelijkheid straks kunt zijn voor jouw kindje.

Foto: Liane Metzler (Unsplash)

Over Tamara Muller

Ik breng graag meer bewustzijn binnen het geboorteproces, zodat ook jij je kinderwens kunt vervullen en volledig de vrouw kunt zijn die je wilt zijn.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin