Home » Blog » Kinderwens » Zelfwaardering voor vervullen van kinderwens
Zelfwaardering

Zelfwaardering voor vervullen van kinderwens

door | 2 jul, 2020 | Kinderwens

Zelfwaardering voor vervullen van kinderwens

Je kinderwens is een diepgaand verlangen, wat een uiteenlopend scala aan emoties in je wakker maakt. Het ontluikt het begin van een groeiproces in je gevoels- en belevingswereld. Een ontwikkeling van de vrouw die je nu bent tot de moeder die je zult zijn, straks voor jouw kindje. Als vanzelf begin je aan een ontdekkingstocht over wie je zult zijn in deze bijzondere, nieuwe rol. Wellicht word je je gewaar van wat er diep in je speelt, als je probeert in te beelden hoe het moederschap je af zal gaan. Gevoelens van twijfel en onzekerheid, die je kinderwens vooruit doen schuiven. Door volledig in zelfwaardering bij jezelf te komen, kun je dergelijke onrustige gevoelens doven. En met de juiste energie datgene gaan aantrekken, waar je het meest naar verlangt. Maar hoe ontwikkel je zelfwaardering voor jezelf en hoe stap je in de gewenste realiteit van je verlangen?

Gebrek aan zelfwaardering voelen

Voordat je zelfwaardering kunt aanleren, is het belangrijk te herkennen, wanneer je jezelf dit niet gunt. Werkelijk jezelf waarderen is een keuze en dus iets waar je grip op kunt hebben. Als je twijfelt aan jezelf, ben je sneller uit het veld geslagen en overdonderd door input van buitenaf. Een lelijke opmerking, een aangepraat idee of overtuiging, een mening van iemand, het kan allemaal intens bij je binnenkomen. Je aandacht ligt buiten je eigen perceptie over jezelf, waardoor je in een veronderstelde realiteit stapt. Je hecht onbedoeld meer waarde aan wat iemand anders beweert of opgooit als waarheid. Dit is het kader waarbinnen je beweegt en reageert. Bovendien zorgt het ervoor dat je niet werkelijk naar je toe kunt halen, wat je verlangt of wenst te ervaren. Gevoelens van onrust, haast, frustratie of innerlijke strijd tonen dat je niet bewust voor zelfwaardering kiest. Je verkeert daardoor niet in je eigen-waarde.

Zelfwaarde voelen als waarheid

Om zelfwaardering helemaal eigen te maken, zul je naar binnen moeten durven gaan. Zo kun je voor jezelf bepalen wat jouw waarheid over jezelf is. Door je niet langer af te laten leiden door indrukken of veronderstellingen van anderen, stel je jezelf waarlijk voorop. Heling van een innerlijke wond maakt je minder vatbaar voor de gescheidenheid, die ontstaat als je jezelf onbegrepen voelt. In plaats van hier in emotie eindeloos tegen te blijven vechten, mag deze jou nu juist gaan dienen. Duw hiervoor eerst de ruist in zelfzorg en liefde van je weg en kies vervolgens bewust voor zelfwaardering. Je verlegt daardoor je aandacht naar je hart en eigen-waarde. Zodoende haal je de waas van onwaarheid als het ware van jezelf af en stel je jouw waarheid voorop. Het vereist oefening om telkens opnieuw voor waardering en onvoorwaardelijk liefde te kiezen. Maar naarmate dit groeit, kom je dichter bij jezelf.

Werkelijk verzet kent berusting van waarde

Het in verweer blijven met wat je als onwaarheid ervaart, houd je juist in die realiteit gevangen. Je wint er niet meer eigenwaarde door, als je vecht voor jouw unieke waarheid. De overtuiging dat je voor jezelf opkomt, bevestigt eerder het omgekeerde. Je krijgt alsnog niet het gevoel dat je wordt gezien of gewaardeerd. Het is een verwoede strijd, die voornamelijk in jezelf plaatsvindt en tot rust gebracht mag worden. Wat waar is, hoeft immers niet bewezen te worden. De waarde die je jezelf wilt toekennen, blijft altijd behouden. Zelfs als het door niemand onderkend wordt. Dit toont je dat je in volledige berusting van waarde mag zakken en werkelijk naar zelfwaardering toe mag ademen. Door het zelf als waarheid te erkennen, stel je het voorop aan indrukken van anderen. En kan het in kalmte groeien tot een stabiel uitgangspunt, waar vanuit je jezelf presenteert. Keuze bepaalt hierbij de ontwikkeling.

Je eigen licht stralen

Vaak is tot zelfwaardering komen, simpelweg het aanmeten van een nieuwe tactiek. Namelijk het stappen in een andere realiteit, waarin het waarderen van jezelf werkelijk op de eerste plaats komt. Niet langer meer vechten met onrustige, gekwetste gevoelens en indrukken, maar hier juist liefde en compassie aan geven. Via bewuste ademhaling werk je zo door vastgeroeste programmatie heen en besteed je niet langer meer aandacht aan afleidende ruis. Je leert onvoorwaardelijk van jezelf houden en je kiest bewust telkens weer voor zelfwaardering. Je zet jezelf op de eerste plaats en dit zal ervoor zorgen dat jouw unieke energietrilling begint te stralen. Je komt meer in eigen autonomie en dit zal worden opgemerkt. Als vanzelf zul je nieuwe ervaringen en mensen gaan aantrekken, die met jouw unieke energie resoneren. Je wordt gezien voor wie je werkelijk bent, omdat je ervoor gekozen hebt dit uit te stralen. Zelfwaardering is hiervoor essentieel.

Roep naar jouw wenskindje

Door bewust te kiezen voor zelfwaardering en eigen-waarde eerst, kom je in je eigen waarheid te staan. Een eigen verkozen realiteit, waarin alles zal aansluiten bij wat werkelijk waar is voor jou. Niet in de laatste plaats zal ook je wenskindje dit signaal opvangen en in aandacht naar je toe worden getrokken. Alles wat resoneert met jouw energie en hartverlangen vindt langzaam een weg naar jouw nieuwe realiteit. Een realiteit van zelfwaardering, zelfzorg en liefde voor wie jij kiest te zijn. Het vooropstellen van zelfwaardering draagt zeker bij aan het vervullen van jouw kinderwens. Hierdoor leg je immers eenvoudiger verbinding met het kindje dat bij jou wil komen. Laat je dus niet langer meer afleiden door gedachten over dat je niet goed genoeg bent. Geef niet langer voeding aan deze ruis, maar focus enkel nog op zelfwaardering als enige waarheid. Zo haal je je kinderwens dichter naar je toe.

Over Tamara Muller

Ik breng graag meer bewustzijn binnen het geboorteproces, zodat ook jij je kinderwens kunt vervullen en volledig de vrouw kunt zijn die je wilt zijn.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin