Spiritueel ontwaken

Een uniek en persoonlijk proces van groei en verlichting

Spiritueel Ontwaken

Elk mens legt een uniek levenspad af, aangespoord door een individueel spiritueel ontwaken. Met elke geboorte wordt een gelegenheid gevormd om het eigen zelf te ontdekken, te ervaren en te ontwikkelen. Een kans om jezelf te leren kennen, als scheppende kracht naar eigen zeggenschap. Steeds dichter bij een eigen visie te komen over hoe je het leven wilt ervaren. Waar je eerst nog in slaap lijkt en onbewust van de grootsheid van je eigen wezen en werkelijke zijn, volgt eens het moment waarop alles opklaart. Eerste lichtpuntjes van een groter geheel worden zichtbaar en je begint te bemerken hoe alles om je heen zich vormt naar jouw bewustzijn. Het is niet langer een aanpassen aan een wereld die over jou beslist, maar een speelveld van eigen scheppingsdrang. Waarbij je zelf de teugels in handen neemt om een zelf verkozen realiteit te zien ontstaan. Een persoonlijk spiritueel ontwaken vangt onafwendbaar aan.

Proces van spiritueel ontwaken

Wanneer een spiritueel ontwaken zich aandient, bemerk je dat je bewustzijn zich verruimt. Wat je voorheen als vanzelfsprekend aannam, zet je nu ineens vraagtekens bij. Niets is meer standaard wat het lijkt en plotseling neem je niets meer zomaar voor waar aan. Het spiritueel ontwaken zet een proces in gang, waarbij je de aandacht verlegt van buitenaf naar binnen in jezelf. Je begint je te realiseren dat alle antwoorden of waarheden zich niet buiten jou bevinden, maar juist binnen in jezelf huisvesten. Zodra je je op het spirituele pad begeeft, zul je steeds meer de behoefte ervaren om tot jezelf terug te keren. Niet langer afgeleid door wat door anderen wordt verkondigd of als een waarheid over je heen zetten. Een verruimd bewustzijn nodigt je uit tot het stellen van vragen, het onderzoeken van beweegredenen en het hervinden van een unieke kennismaking met jezelf. Een ontmoeting vol pieken en dalen.

Alternatieve Therapie in de Nieuwe Tijd

Voelen in de kern van je wezen

Een spiritueel ontwaken wordt vaak getriggerd door een specifieke ervaring of gebeurtenis. Dit kan traumatisch zijn, waarbij je iets dierbaars hebt verloren. Maar het kan ook een introductie zijn geweest tot een geheel andere levensstijl, die je ogen opent voor iets anders dan vertrouwd is. Je intuïtie neemt toe en je begint dingen anders te zien. Ook zul je aandacht gaan willen schenken aan gevoelens en gedachten, die je eerder voor langere tijd hebt genegeerd. Ervaringen die blokkades hebben opgeworpen, trotseer je nu rechtstreeks, zodat je verder komt en op een nieuwe manier in het leven kunt gaan staan. Zodra je spiritueel ontwaakt, krijg je te maken met grote innerlijke veranderingen. Je zult niet langer dezelfde persoon zijn, wat vaak een reden is dat mensen bang zijn voor spiritueel geïnspireerde leefstijlen. Wanneer spiritueel ontwaken nog niet aan je deur heeft geklopt, geeft het bewustzijn weerstand tegen verruimde zienswijzen.

Het oude loslaten om het nieuwe te verwelkomen

Zodra je het pad van spiritueel ontwaken betreedt, zul je behoefte krijgen om jouw lichaam en geest met elkaar in balans te brengen. Ervaringen uit het verleden hebben invloed op je heden en je leert herkennen hoe je oude patronen en gewoonten meedraagt. Om nader tot jezelf te komen, zul je deze lagen aan imprints, overtuigingen en indrukken gaan loslaten. Zo ontstaat er ruimte om vanuit jezelf meer naar de voorgrond te treden en werkelijk te gaan staan voor wie je bent. Het spirituele proces is bedoeld om jezelf op waarde te schatten, meer van jezelf te houden en werkelijk tot bloei te komen. Niet langer weerhouden te worden om het meeste uit het leven te halen, in volle overtuiging dat al het goede je toekomt. Creëer ruimte in je leven, door bewustzijn te verkrijgen over wie je werkelijk bent, namelijk een scheppend, liefdevol wezen. Stroom in dankbaarheid en liefde.

Ondersteuning bij spiritueel ontwaken

Het proces van spiritueel ontwaken kan geleidelijk verlopen, echter kun je ook te maken krijgen met verwarring, vertwijfeling of weerstand. Intense innerlijke veranderingen zetten alles op zijn kop, waardoor je het gevoel kunt krijgen dat je jezelf juist verliest. Grote transformaties gaan gepaard met angsten, nervositeit, verdriet en teleurstellingen. Om hierin effectief een weg te banen, kunnen steun en inzichten wenselijk zijn. Om dicht bij jezelf te komen, dienen zich immers vaak veel obstakels aan. Een Luisterkind afstemming of reading kan helpen om rust te vinden en een bevestiging te krijgen dat je op het juiste pad zit. Om je energie terug in balans te krijgen en lagen energetisch op te schonen, kan een energetische healing helpen. Zo bewandel je het pad van spiritueel ontwaken niet geheel alleen en zul je gemakkelijker in rust en harmonie kunnen verblijven.  

Vul het formulier hieronder in, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op!

12 + 7 =

We gaan zorgvuldig met jouw gegevens om, zoals vermeld in ons privacybeleid.