Home » Blog » Volle Maan » Acceptance of Perspective

Acceptance of Perspective

door | 10 mei, 2017 | Volle Maan

PERSPECTIEF

FLOWER MOON – Bloemmaan / Maan van het Ontwaken

10 mei 2017 – 23:43:56

Acceptance of Perspective

Als thema van deze Maan van het Ontwaken komt naar voren: acceptatie van het perspectief van je eigen waarheid.

Het beeld dat hierover getoond wordt, is van een persoon die op een glazen plaat zo in de lucht lijkt te zweven. De persoon ligt op de knieën en handen gespreid op een glazen plaat, met vol zicht op een weidse diepte onder hem. Het gevoel wat hij hierdoor ervaart, is angst in combinatie met een verknepen ademhaling. Het is een behoorlijk dappere keuze om op deze glazen plaat te kruipen en te ervaren hoe het is om het idee te hebben elk moment naar beneden te kunnen storten.

Als ik het beeld vergroot om beter zicht te krijgen op het waar en waarom van de positie van deze persoon, zie ik dat de plaat deel is van een wolkenkrabber, waarbij een uitbouw geheel van glas is gemaakt, om bezoekers deze ervaring te kunnen aanbieden. Ik zie hoe de persoon langzaam terug naar de rand van de plaat kruipt en met opluchting zijn been over de rand zet. Hierdoor kan hij van de plaat afkomen, terug op veilige grond. De persoon wordt kalm, nu hij zich weer omringt voelt door muren en een vloer onder zijn voeten voelt. Hij beseft dat hij deze ervaring niet direct nodig had en ook zo evenzo goed de diepte en ruimte kan zien, die vanaf deze hoogte vanuit het gebouw zichtbaar is, zonder hieraan een extra dimensie van angst toe te voegen.

Hij blijkt ook hiermee gewoon tevreden te zijn en het niet nodig te vinden om een dergelijke stap opnieuw te herhalen. Hij beseft dat hij content is met het perspectief dat hij via deze normale manier heeft. Ondanks dat hij begrijpt wat voor extra dimensie de glazen uitbouw aan het moment en de ervaring geeft, accepteert en vooral respecteert hij zijn eigen keuze om daaruit te stappen en te kiezen voor een perspectief wat voor hem goed voelt en meer rust geeft. Hij realiseert dat het voor hem niet nodig is om een extra aspect aan angst toe te voegen aan een ervaring om zijn perspectief en ervaring te vergroten. Evenmin is het nodig om zich over een dergelijke angst heen te zetten. Hij kan er ook gewoon voor kiezen het niet te doen. Het zegt niks over hem als persoon. Ondanks dat de mogelijkheid er is en dit voor velen wellicht een stimulerende uitdaging vormt, brengt het hem niet meer verwondering of verrijking. Hij komt tot de realisatie dat je niet overal – in alles wat aangeboden, aangemoedigd of gezegd wordt – in mee hoeft te gaan, om maar meer uit je leven of het moment te halen, of om te bewijzen wie je bent of wat je waard bent.

Het mag dan wel aangeboden worden of aangemoedigd, de keuze om erin mee te gaan, blijft aan jezelf.

 • Heb jij het daadwerkelijk nodig?
 • Is het werkelijk wat jij wilt?
 • Is het werkelijk waarheid voor jou?
 • Moet je jezelf wel altijd uit je ‘comfortzone’ trekken?
 • Of jezelf overtreffen en angsten op een dergelijke wijze overwinnen?
 • Is een uitdaging wel altijd de moeite waard of kun je accepteren dat een angst wellicht ook gewoon aangeeft dat ‘gewoon’ of ‘het alledaagse’ ook oké is?
 • Kan angst of weerstand niet net zo goed aangeven dat het gewoon niet iets is waar jij iets mee hoeft?
 • Is het wel echt angst of gewoon je eigen gezonde logica en innerlijk weten?
 • In hoeverre loop je door of daag en put je jezelf uit, om te voldoen aan verwachtingen of finish Lines gezet door anderen?
 • Voor wat zijn van je willen of hoe zij jou willen zien?

Is het waar voor jou of wat anderen waar voor jou willen zien?

Bij eenieder die je ontmoet, volgen eveneens weer andere verwachtingen of denkbeelden over wat je zou moeten of kunnen doen om iets van het moment of je leven te maken. Telkens opnieuw kun je aan de hand daarvan je een gek in de rondte rennen om maar te bewijzen dat je dapper, inzet- of dienstbaar bent, betrokken en assertief… En net zo vaak wordt het niet eens opgemerkt of gewaardeerd. Het is een dwaas doorrennen, een nutteloos tonen en bewijzen van je waarde. Terwijl het leven vanuit jouw eigen perspectief net zo waardevol of zelfs nog prettiger kan zijn. Gewoon met voeten op de grond, veilig achter het glazen raam naar buiten kijken en alles om je heen, de lucht en diepte, in je opnemen. Het vraagt volledige acceptatie van jouw unieke eigenheid, jouw eigen keuze over wat voor jou waar is om te ervaren. Jouw verkozen realiteit. Misschien kun je wel zonder het uitdagen of overwinnen van je angst en toont het je simpelweg dat dit niet het pad is dat je hoeft te gaan of niet de keuze die juist is voor jou. Het kan zomaar gewoon de keuze zijn die anderen voor jou bepalen of nodig hebben.

Het helpt om te realiseren wat waar is in het keuzemoment en je echte twijfel over je eigen inzicht onder ogen te komen. Deze volle maan nodigt je uit om te kijken of al hetgeen je aangeboden of verteld wordt wel degelijk jouw keuze hoeft te zijn.

 • Welk perspectief kies je, dat van jezelf of dat waar anderen je mogelijk in willen uitdagen of meetrekken? Of dit laatste lukt of gebeurt, ligt bij jou.
 • Kun je jouw perspectief, wat jij nodig vindt of tevreden mee kunt zijn, accepteren?
 • Kun je jouw perspectief waarderen en de volheid hiervan toelaten, gewoon zoals het is?

De waarde hiervan erkennen, het oordeel erover loslaten en tevreden zijn met wat jijzelf weet dat werkt voor jou?

Soms hoef je namelijk helemaal geen gekke fratsen uit te halen om meer te beleven of te voldoen en is juist zelfacceptatie wat het moment van jou nodig heeft om ten volste ervaren te worden. Vanuit stabiele innerlijke overgave en berusting. En mag twijfel verdwijnen.

Deze volle maan biedt ondersteuning bij het onderzoeken van de aspecten in je leven waarin je jezelf meer mag toeleggen op zelfacceptatie van jouw eigen perspectief en beleefwereld. Voor jou telt deze namelijk voornamelijk en biedt jou naast een voelbare levendigheid ook de stabiliteit, vreugde en harmonie die je zoekt.

Laat de maan je helpen te ontwaken in verruimd perspectief van acceptatie voor je eigen visie en waarheid, zodat je net als een bloem tot volle bloei kunt komen.

Happy Full Moon

Over Tamara Muller

Ik breng graag meer bewustzijn binnen het geboorteproces, zodat ook jij je kinderwens kunt vervullen en volledig de vrouw kunt zijn die je wilt zijn.

Gerelateerde artikelen

Volle Maan maart 2019

Volle Maan maart 2019

Volle maan maart 2019 – maanmeditatie op verwezenlijking van innerlijke waarheid. De energie ondersteunt bij het daadwerkelijk realiseren van je wensen. Hoop en vervulling van gekoesterde verlangens

Lees meer
Heart’s Desire

Heart’s Desire

HARTENWENS JACHTMAAN - HUNTER'S MOON 24 Oktober 2018 - 18:47 uur Heart’s desires Een nieuwe volle maan wacht en biedt tal van mogelijkheden. Het...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin