Home » Blog » Volle Maan » Dance of Freedom

Dance of Freedom

door | 26 aug, 2018 | Volle Maan

DANS VAN VRIJHEID

GRAIN MOON – MAAN VAN HET HEMELVUUR

26 augustus 2018 – 13.58 uur

Dance of Freedom

De volle maan van augustus nodigt uit tot inzicht in het verkrijgen van ultieme vrijheid en een gevoel van persoonlijke veiligheid. Dit mag je voor jezelf creëren vanuit een bewuste keuze om je eigen levensverhaal in beweging te eren.

Het eerste beeld toont een figuur die vrij aan het dansen is. Met zwaaiende armen draait ze rondjes en beweegt ze door de ruimte. Ze lacht en nodigt ook anderen uit met haar dans, vrijblijvend en ongedwongen. Ze danst ongeacht wat anderen ervan denken, ongestoord door reacties vanaf de zijlijn. Haar armen zijn wijd, als ze zowel de hemel als de aarde groet met afwisselend dalende en stijgende bewegingen. Haar hart staat open, ondanks niet afgeschermd tegen invloeden van buitenaf, toch open voor de energie, de kracht die ze van beiden kan ontvangen. Haar armen houden met de wijds, zwiepende bewegingen alles tegen wat niet goed voor haar is. Het houdt de mensen en hun gedachten op afstand die haar niet in haar dans begrijpen, niet haar hierin begroeten. Ze houdt iedereen die niet kan delen in haar vreugde of kracht letterlijk op armslengte, terwijl ze zelf in verbinding blijft met haar innerlijk licht. Haar hart staat open voor haarzelf en eenieder die haar eert.

Ze creëert zo zelf een veilige cirkel om haar heen, waarin niemand haar kan raken of haar aan het twijfelen kan brengen over wie ze is en wat haar waarde is. Ze is vrij om te voelen wat ze voelt, afwisselend droevig en melancholisch over wat ze om haar heen bemerkt en wat eerdere ervaringen haar hebben getoond, echter steeds terug transformerend naar blijdschap over de kracht en schoonheid die ze in haar draagt. Een golfbeweging aan emoties, levenslust en scheppingskracht. Alles komt tot uiting in de dans die ze voor haarzelf uitvoert. Het is haar dans, haar verhaal, haar zelf erkende identiteit die ze viert en deelt. Voor niemand anders meer dan voor haarzelf, voor het voelen wie ze is en verkiest te zijn, boven al beelden die over haar gedacht of verzonnen worden. In de cirkel is ze vrij en veilig om haarzelf te zijn, haarzelf de kans te gunnen om te uiten wat waar is voor haar, haar waarheid over haarzelf. Al haar diepste gevoelens, verlangens en sensualiteit. Ongehinderd door angst, schaamte of twijfels over hoe dit overkomt of wordt beschouwd.

In de cirkel is ze onbeperkt en is ze vrij van tijd, plaats en oordeel. Niets anders dan zelfexpressie kan hier geleefd worden. Ze bevrijdt haarzelf van gedachten, oordelen en misopvattingen, die haar doorgaans tegenhouden haarzelf te zijn. In haar dans is alles anders en viert ze de vreugde die meekomt als de vrijheid wordt ervaren. De dans verbreekt in soepele bewegingen alle koorden die haar anders beteugelen. Moeiteloos worden alle invloeden in zachtheid afgelegd en vervolgt ze haar verkozen paden. Het is los en vrij en volledig levenslustig.

De vreugde ligt in het toestaan van je eigen innerlijke levensdans, een viering van jouw eigen verhaal. Dit mag in een dans tot expressie komen en worden gedeeld met eenieder die dit gadeslaat. Hoe het ontvangen wordt, is hierbij niet belangrijk, wel hoe het door jezelf wordt uitgevoerd. De keuze om jezelf in de cirkel te brengen en de dans aan te gaan, ligt bij jezelf. Daarin ligt de vrijheid, de keuze tot zelfexpressie, trouw aan hoe jij jezelf kent, weet wat waar is over wie jij bent. Jijzelf mag de ruimte creëren en innemen waarin je veilig en beschermd bent, helemaal jezelf kunt zijn. Hierin kun je delen met mensen die eenzelfde vreugde kunnen ervaren, even in eenzelfde bubbel kunnen stappen en jou daarin kunnen ontmoeten. Even zo zeer zul je echter alleen zijn, wanneer dit niet begrepen wordt en juist veroordeeld wordt. Dit is het levensspel, van contact leggen, verbinden en op afstand houden wanneer hierin een ontmoeting niet direct mogelijk blijkt. Dit ontneemt jou echter niet het rech, noch de mogelijkheid om jouw bestaan te vieren, te ontspannen en expressie te geven aan wat diep in jou leeft. Het loslaten van de gedachten en aannames die anderen over jou hebben, zonder dat jij jezelf hierin herkend, biedt ruimte om de rust en tevredenheid in jezelf te vinden.

De verbinding ligt in jouzelf, enkel jij kunt ervoor kiezen deze te activeren. Door te accepteren dat jouw waarheid over jezelf telt en geleefd mag worden. Te kiezen om te zijn, te voelen, te vieren wat waar is over jou, door hier beweging aan te geven in een expressieve dans. Zo maak je banden los, verbreek je de ketens waar meningen, misopvattingen of oordeel je aan kunnen leggen. Het is aan jou de keuze om deze in liefde voor jezelf, in zachte aandacht en trouw aan jouw waarheid af te leggen. De ander te laten waar die is en je eigen beweging te vervolgen, vanuit een kern van vreugdevol licht en opluchting. Dit is nooit weg, enkel als je hetgeen buiten je zwaarder laat wegen dan wat je zelf weet dat waar is. Dit zelfinzicht zal je wegleiden van strijd, pijn en isolatie in jezelf. Er is geen gevecht wanneer je in de veiligheid van je eigen cirkel van zelferkenning danst. Enkel compassie, rust en vrede. Er verschijnt als vanzelf een glimlach op je gezicht, zodra je de openheid voelt van je hart naar jezelf.

De liefde, waardering en herkenning van wat je altijd weet dat waar is over jezelf. Het gaat niet weg, het is altijd daar aanwezig. Durf het voor jezelf te voelen, kies ervoor hiernaar terug te keren en dans als nooit ervoor. Puur omdat dit het levensgevoel is dat je zoekt. En het is volledig in jezelf te vinden en aan te wakkeren. De volle maan nodigt uit om deze levensvreugde uit te nodigen en te dansen alsof er nooit iets gemist wordt. De waarheid verandert niet, omdat iemand anders deze niet kan zien of hierin kan delen. Enkel jij kunt de waarheid leven en dansen in vrijheid. De volle maan geeft je de energie en kracht om dit jezelf te gunnen. Bij jezelf te komen en de dans bovenal te stellen, zodat je hart de vreugde kan voelen van deze zelfliefde.

Happy Full Moon

Over Tamara Muller

Ik breng graag meer bewustzijn binnen het geboorteproces, zodat ook jij je kinderwens kunt vervullen en volledig de vrouw kunt zijn die je wilt zijn.

Gerelateerde artikelen

Volle Maan Mei 2019

Volle Maan Mei 2019

INNERLIJKE STANDVASTIGHEID ROZENMAAN – FLOWER MOON 18 mei 2019 - 23:11 uur Inner Fortitude Ook mei heeft weer een volle maan met een mooie...

Lees meer
Completion

Completion

VOLTOOIING OOGSTMAAN - HARVEST MOON 25 september 2018 - 04:54 uur Completion De volle maan van 25 september vertegenwoordigt een periode waarin je...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin