Home » Blog » Volle Maan » Desires Acknowledged in Faith

Desires Acknowledged in Faith

door | 30 apr, 2018 | Volle Maan

ERKENNING VAN VERLANGENS IN VERTROUWEN

MAAN VAN HET ONTWAKEN – PINK MOON

Desires acknowledged in faith

30 april 2018 – 02.59 uur

April kent weer een nieuwe volle maan en kenmerkt het einde van deze maand. Een nieuwe periode gaat van start en belooft een openbaring aan innerlijke waarheden te worden. Als ik afstem op de energie die met deze volle maan meekomt, vormt zich het volgende beeld:

Ik zie een vrouw die vermoeit lijkt. Haar levensvreugde is getemperd en ze voelt zich gebonden, alsof ze niet verder komt. Ze houdt moed en vertrouwen dat het beter wordt, echter vertelt haar lichaam haar iets anders. Het idee zit meer in haar hoofd, dan in haar houding. Elke stap die ze wil nemen, lijkt te worden tegengehouden door zaken die aan haar trekken en die haar in eenzelfde stand houden. Ze kijkt omlaag en ziet dat de thema’s een menselijke vorm aannemen. Zij trekken aan haar armen en houden haar benen vast, om haar te beschermen, met goed bedoelde bedoelingen. Ze ziet angst en bezorgdheid in hun ogen, echter kan ze niet langer toegeven aan de smeekbeden van de anderen. Ze komt er zelf niet verder door. Ze weet wat ze wil en zo gaat het nooit komen. Ze realiseert zich dat ze de begeleiding van de anderen dient los te maken, van zich af te werpen. Met aandacht, doch vastberadenheid, wringt ze één voor één de personen van haar lichaam af, uit haar energie. Ze weet dat het goedbedoeld is en ook zij bedoelt er geen kwaad mee om de anderen te weren nu. Toch beseft ze dat dit nodig is, om trouw te zijn aan haar eigen verlangens. Ze heeft haar energie nodig voor haar eigen leven. Zodra de personen zijn losgemaakt, draait ze zich om en stapt buiten de cirkel, uit het oude verhaal. Ze kijkt nog achterom en realiseert zich dat ze hier niks meer mee heeft. Het is oud en heeft geen vat meer op haar. Ze richt zich vooruit en gelijk wordt vreugdevol enthousiasme deelgenoot van haar. Ze is vrolijk en opgetogen, gereed voor het avontuur dat haar wacht. Geen angst meer, of twijfel, geen zorgelijke gedachten. Alles komt zoals het komt en het is allemaal goed. Ze mag praten, lachen en deelnemen aan het leven. Expressie geven aan haar wezen.

Deze volle maan biedt je de aanmoediging om eerlijk voor je gevoelens uit te komen. De energie die ze meebrengt, accepteert niet langer dat je je blijft verschuilen achter onzekerheden en angsten. Het is oud en af, niet langer meer de houding die je hoeft aan te nemen. Oude lagen van verwarring, irritaties, twijfels en belemmerende invloeden kunnen nu met daadkracht, een duidelijke keuze, worden afgelegd. Immers, deze vermoeien, trekken je energiepeil omlaag en zorgen voor verwarrende situaties waarin je niet duidelijk kunt uitspreken wat je werkelijk wilt zeggen. Ze hebben echter allang niet meer dezelfde macht of uitwerking op je als dat je mogelijk nog ergens veronderstelt. De lagen zijn oude overtuigingen en houdingen op vertrouwde reactiepatronen, die niet meer zullen standhouden.

De volle maan helpt je om nu heel gemakkelijk uit dit verhaal te stappen en de moed te vinden om een andere reactie te geven, één die meer overeenkomt met je natuurlijke manier van handelen. De lagen die je instrueerden om afstand te houden, stil te blijven, geen actie te ondernemen, geven oude geluiden. Geluiden waar je niet langer naar hoeft te luisteren en dit ook niet langer zult willen. Steeds duidelijker wordt het voor je hoe deze ingebouwde bescherming je niet langer dient en evenmin de uitkomst biedt waarnaar je verlangt. Een realisatie wordt meester over je dat het dit niet langer meer waard is. Tijd is kostbaar en de ervaringen die je hierin meemaakt, dienen waardevol te zijn en betekenis te hebben. Het oude beschermingsmechanisme dat je reeds lange tijd met je meedraagt, is niet langer toereikend en biedt eerder een averechts effect op hetgeen je hoopt te verkrijgen, dan dat het je verder die richting op helpt.

De volle maan draagt bij aan een inzicht in dit proces en zal verduidelijken hoe het eigen gedrag en de keuzes die je hierin maakt, een geheel andere realiteit creëren dan je voor ogen hebt of wat je hoopt werkelijkheid te zien worden. Een keuze mag opnieuw gemaakt worden om dit verloop te draaien en een kans te geven aan het oprecht uiten van innerlijke verlangens. Het verlies dat optreedt door hier geen gehoor aan te geven, kan simpelweg niet langer meer volstaan. Als vanzelf zal de moed gevonden worden, het gevolg van een dergelijk besef, om eerlijk je gevoelens te erkennen en deze in het dagelijks leven meer te tonen, bevrijd van angstige invloeden.

De volle maan biedt door de realisatie en het inzicht meer stabiliteit in je houding, waardoor je op een nieuwe manier uiting kunt geven aan je gedachten en gevoelens, gevoed door een basis van gezonde nuchterheid. De drempel wordt vanzelf lager en de lat minder hoog, doordat het nuchtere besef van de situatie en het bekijken van het verhaal, met beide uitkomsten in beeld, je gemoedsrust brengen. Een rationele verstandelijke overweging, waarbij de pro’s en con’s van eerdere zwaarwegende lagen kunnen worden geëvalueerd, dooft de faalangst en weerstand om nu dapper je gevoelens te delen. Je kunt meer bij jezelf blijven en de juiste woorden vinden in de juiste situatie. Ook zal de nadruk minder liggen op een gewenste uitkomst, maar biedt het proces eerder de ruimte voor expressie geven aan bewuste gevoelens en gedachten. Dit op zichzelf zal een andere uitkomst genereren, die juist is op dat moment. Zowel angst noch verwachtingen kennen grond meer in dit proces. Het betreft een eerlijk erkennen van innerlijke verlangens, gevoelens en gedachten, die vol vertrouwen gedeeld mogen worden, zonder daar een vooraf bedachte reactie op te bedenken, te hopen of te verwachten. Het is belangrijk het belang van oprechte reflectie op de eigen innerlijke dynamiek te erkennen en te eerbiedigen. Van daaruit zal er weerklank volgen in de communicatie en omgang met anderen. Gebaseerd op waarheid en vertrouwen.

 

Happy Full Moon

Over Tamara Muller

Ik breng graag meer bewustzijn binnen het geboorteproces, zodat ook jij je kinderwens kunt vervullen en volledig de vrouw kunt zijn die je wilt zijn.

Gerelateerde artikelen

Verbinding in innerlijke aspecten

Heart’s Desire

HARTENWENS JACHTMAAN - HUNTER'S MOON 24 Oktober 2018 - 18:47 uur Heart’s desires Een nieuwe volle maan wacht en biedt tal van mogelijkheden. Het...

Lees meer
Verbinding in innerlijke aspecten

Disclosure

OPENBARING BLOEDMAAN – BEAVER MOON 23 november 2018 06:41 Disclosure Een nieuwe volle maan in november met vreugdevolle intenties. Nieuwe stappen...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin