Home » Blog » Volle Maan » Fases van oogsten

Fases van oogsten

door | 16 sep, 2016 | Volle Maan

FASES VAN OOGSTEN

Harvest Moon – Oogstmaan

16 september 2016 21:07:49

Deze volle maan nodigt je uit om werkelijk alles te oogsten waar je al zo lang naar hebt uitgekeken.

Het beeld dat me getoond wordt, is van een vrouwelijke persoon. Zij representeert het gevoel van zachtheid, sereniteit en berust vertrouwen, wat nu zowel in vrouwen als in mannen mag worden verwelkomd.

Zij draagt een grote, zware jute zak die vol zit met alles wat jij aan kwaliteiten, inspiratie, kennis en verlangen hebt vergaard, gekoesterd, overwonnen en eigengemaakt. In de afgelopen periode of zelfs jaren heb je hier naar toegewerkt, stug volgehouden en offers voor opgebracht; om dit allemaal voor jezelf bij elkaar te verzamelen en er nu de vruchten van te mogen plukken.

Ik zie haar de zak meedragen naar verschillende ruimtes; elk vertegenwoordigt hierbij een verschillende fase binnen het proces van oogsten. Zo kun je voor jezelf herkennen waar jij je bevindt voor uiteenlopende thema’s in je leven.

Fase 1 – Vreugdevolle anticipatie

In de eerste ruimte, de beginfase waarin je durft te gaan erkennen wat het is dat je precies hebt behaald, zie ik haar bepaalde dierbare kwaliteiten, herinneringen, ervaringen uitpakken die als afbeeldingen in fotolijstjes op planken worden gezet. Het is nog lastig voor haar in deze fase om de intensiteit van deze geschenken volledig tot zich te nemen, maar ze kan er wel al met verwondering naar kijken en genieten van de vele afbeeldingen die ze kan neerzetten.

Dit is de voorfase aan het volledig kunnen toegeven en verwelkomen van hetgeen dat zich nu aan je aandient. Het kan nog ergens onwerkelijk voelen dat datgene waar je zolang naar verlangd en toegewerkt hebt nu daadwerkelijk binnen handbereik ligt. In deze fase is het van belang om te wennen aan het idee en door zorgvuldig in blijdschap deze mogelijkheid in te ademen en er bewust bij stil proberen te staan, zal het steeds realistischer worden. Het blijft zo nog even op een afstandje, maar dichtbij genoeg om je er al op te verheugen.

Fase 2 – Bewuste integratie

Vervolgens zie ik haar, met een nu iets lichtere zak, doorlopen naar een andere ruimte. Alles wat ze nu uit de zak haalt, kan ze inademen en integreren in haar wezen. Het wordt deel van wie ze is: alle kwaliteiten, vaardigheden, kennis, verlangens en gevoelens die ze heeft doorleeft, ontmoet en bemachtigd. Ze kan het nu toelaten en ontvangen, erkennen als deel van wie zij is. Haar essentie groeit en berust in compassie met haarzelf; het is de fase van integratie, van transformatie.

Ook jij zult in deze fase meer openstaan voor het daadwerkelijk ontvangen en integreren van de informatie, inzichten en groei die je hebt verworven en doorgemaakt in afgelopen periodes. Je zult nu bewuster deze vaardigheden en kenmerken naar je toe willen èn kunnen halen, om te transformeren naar een nieuwe persoon. Om steeds meer precies zo te kunnen zijn, zoals jij jezelf graag ziet. De aanvankelijke onzekerheid en terughoudendheid, die nog opspeelt in fase 1, neemt nu steeds verder af en volgens bewuste toewijding onderneem je nu actie om de geschenken uit de zak eigen te maken. Deze fase kan echter emotioneel veel van je vragen, aangezien je op de waarheid van de situatie wordt gedrukt. Een ruimer begrip van de omstandigheden die je in een oud overtuigingspatroon hielden en een groei naar een vrijere en hoger perspectief, begeleid door compassie kan zo worden omvat. Door bewust via je ademhaling te richten op het nieuwe, kan het oude langzaam oplossen. Ondanks dat dit heftig kan zijn, blijf je realiseren wat het brengt. Vandaar dat deze fase om bewuste integratie vraagt.

Fase 3 – Verwezenlijking

De laatste fase die ze betreedt, gunt haar de berusting van wie ze is. Ze is thuisgekomen in haarzelf. De integratie is compleet en ze geniet in volledige overgave van de verwezenlijking van haar essentie.

Er is geen ‘poging tot’ meer nodig, het is volbracht; het is deel van wie zij is. De zak is nu leeg en de inhoud volledig geïntegreerd; deel geworden van haar essentie.

In deze laatste fase van oogsten kan de actie worden losgelaten en genoten worden van de verwezenlijking van de nieuwe persoon die je bent geworden. Wat je wilde bereiken, is nu volledig aanwezig en volbracht. De kwaliteiten zijn nu deel van jouw ZIJN. Niet langer meer een onwerkelijk verlangen of assertieve doelmatigheid, maar volledig geïntegreerd in een vernieuwde versie van jezelf. Deze fase biedt rust en viering van volbrenging. Niet vanuit een behoefte zo te willen zijn, maar in volledige bewustwording dat het zo is. Van hieruit kun je verder met integratie van andere thema’s in je leven en zul je opnieuw door deze fases van oogsten kunnen gaan, wanneer de tijd hiervoor rijp is.

Elke fase, ongeacht waarin je je op dit moment bevindt, is waardevol en brengt verwondering en verrijking. Steeds beter zul je in staat zijn datgene waar je zo lang naar verlangd hebt, eigen te maken en te verwelkomen als realiteit in jouw leven. Het is hier nu!

Zie hoe het zich aan je ontvouwt en geniet van elke fase; adem in wat je kunt ontvangen.

Sta jezelf toe te ervaren dat het nu simpelweg hier aanwezig voor je is.

Niet langer als verlangen voor eens, maar een realiteit van nu.

Happy Full Moon

 

Over Tamara Muller

Ik breng graag meer bewustzijn binnen het geboorteproces, zodat ook jij je kinderwens kunt vervullen en volledig de vrouw kunt zijn die je wilt zijn.

Gerelateerde artikelen

Let it Go

Let it Go

MAAK JE NIET DRUK GRAANMAAN – GRAIN MOON 7 augustus 2017 20:12:47 Let it be Maandag is het volle maan, dus even weer een maanmeditatie. In het beeld...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin