Home » Blog » Volle Maan » Let it Go

Let it Go

door | 7 aug, 2017 | Volle Maan

MAAK JE NIET DRUK

GRAANMAAN – GRAIN MOON

7 augustus 2017 20:12:47

Let it be

Maandag is het volle maan, dus even weer een maanmeditatie.

In het beeld dat naar voren komt, zie ik een kind dat op de grond zit en met een speelgoedtrein of -auto speelt en die over een tafel heen laat rijden. Hij is heel aandachtig, rustig aan het spelen, zonder zich druk te maken over andere dingen. Als ik vraag wat het beeld wil vertellen, staat de jongen op; even lijkt het alsof hij bedenkt of er nog iets anders is wat hij moet doen, maar hij besluit dat dit maar niet het geval moet zijn en gaat weer zitten en vervolgt zijn spel.

Deze Volle Maan nodigt uit om dingen gewoon te laten zijn voor wat het is; je nergens druk over maken. Kiezen voor wat belangrijk is voor jou op elk moment en je aandacht daarop gericht houden. Niet jezelf openstellen je aandacht te geven aan zaken die niet de moeite waard zijn of gewoon niet je interesse hebben. Voel je niet overal verantwoordelijk voor, maar laat het op zijn beloop.

Misschien wordt het vanzelf wel door een ander opgepakt. En zo niet, dan is dat ook prima blijkbaar. Probeer geen grotere gehelen te overzien, maar beperk je perspectief tot kleine ondernemingen die werkelijk je aandacht verdienen en waarin je rust en plezier vindt. Stel jezelf geen hoge eisen of overtrokken verwachtingen; er gaat niks verloren door het even allemaal te laten gaan.

Deze Volle Maan biedt de ruimte en de ondersteuning om al het plichtsgevoel, inzet en betrokkenheid over alles wat normaal gesproken zoveel van je tijd en energie vroeg, los te laten. Het brengt een rustmoment en toont je dat ook dan alles wel gewoon doorloopt zoals het bedoeld is. Het valt of staat niet door jouw inbreng en deze maan toont je dat dat helemaal oké is; je hoeft het niet vast te houden, voorbij aan je interesse of kracht. Het is goed zo, ook zonder je inzet. De keuze om het even niet te doen, brengt geen verliezen; het doet niets af aan jouw waarde. Er mag nu even iets anders gekozen worden. Zo kun je zien wat het je brengt en wat er in een situatie gebeurt. Je hoeft de ballen niet in de lucht te houden; ook als je dit niet doen, vervolgt het moment zich en zal het op een andere manier vorm krijgen.

Het is belangrijk om nu even voor jezelf te kiezen; even helemaal niks doen, niets anders dan wat je zelf wilt. En dit kan zo onbetekenend zijn als je zelf wilt of nodig hebt. Ook dat is een waardevolle invulling van het moment en zegt niks over jou als persoon. Het biedt je nieuwe inzichten en een nieuwe ervaring; een verbinding met een oud speels gevoel van hoe je vroeger als kind aandachtig verhalen verzon en dingen ontdekte, simpelweg door met speelgoed te spelen. Een bezigheid die ogenschijnlijk nietszeggend leek misschien, maar je naar een hele andere wereld bracht, waarin alles mogelijk was. Zonder de druk van moeten of bewijzen, maar vol vrije fantasie en verbeeldingskracht.

Hoeveel meer kwam er in je gevoelswereld toen tot stand, dan wat je in het volwassen bedachte takenplan kunt beleven, gevoed door vreugde en verwondering? Herpak deze speelsheid en vindingrijkheid door leuke dingen te doen, die je in de wonderlijke wereld van innerlijke inventiviteit doen stappen. Even terug naar jeugdige creatieve bezigheden, gewoon omdat het kan… Alles mag even wijken en zijn zoals het is. De Volle Maan vraagt je om jezelf dit te gunnen, zodat een nieuwe beleefwereld zich kan openbaren en meer vreugde kan worden ervaren. De energie rond deze maan maakt het mogelijk om deze stap te zetten en zal het gevoelsmatig luchtig en vrij maken.

Happy Full Moon

Over Tamara Muller

Ik breng graag meer bewustzijn binnen het geboorteproces, zodat ook jij je kinderwens kunt vervullen en volledig de vrouw kunt zijn die je wilt zijn.

Gerelateerde artikelen

Silence in the Storm

Silence in the Storm

SNEEUWMAAN – SNOWMOON 31 januari 2018 14.27 uur Silence in the Storm De eerste maand van dit uitdagende en progressieve jaar kent twee manen. Het...

Lees meer
Silence in the Storm

Disclosure

OPENBARING BLOEDMAAN – BEAVER MOON 23 november 2018 06:41 Disclosure Een nieuwe volle maan in november met vreugdevolle intenties. Nieuwe stappen...

Lees meer
Silence in the Storm

Dilation

VERRUIMING BOOMMAAN – COLD MOON 22 december 2018 - 18:50 uur Dilation Deze volle maan biedt je de mogelijkheid om nog verder te komen op het pad van...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin