Home » Blog » Volle Maan » Open and Closed

Open and Closed

door | 4 nov, 2017 | Volle Maan

OPEN EN DICHT

JACHTMAAN – BEAVER MOON

4 november 2017 06:24

Open and Closed

Morgenochtend is het Volle Maan. Vandaar weer even een meditatie om te zien hoe de maan je ondersteunt en welke processen mogen worden doorgewerkt.

In het beeld zie ik een wisseleffect van openen en sluiten. De persoon voelt zich het ene moment vrij om spontaan, open en amicaal te zijn, terwijl er daarna weer een periode volgt waarin ze haarzelf terugtrekt om tijd voor haarzelf te hebben. Beide houdingen heeft ze nodig om te ontdekken hoe ze haarzelf opnieuw presenteert. Ze is gericht op haar eigen ontwikkelingsproces en probeert telkens een nieuw aspect van haar wezen uit om te zien hoe het ontvangen wordt en waar ze haarzelf goed bij voelt.

En vervolgens gunt ze haarzelf weer de tijd om te evalueren, verwerken en koesteren. Ze lijkt niet echt gedeerd door de reacties van anderen, het oordeel wat er mogelijk op kan worden gelegd. Het heeft eerder tot doel om zelf te bewegen en te zijn, zonder belemmering van haar eigen gedachten over wat ze verwacht dat er gedacht gaat worden. Ze leert haarzelf te dragen in zelfacceptatie en koestering, ook als de pogingen onbegrijpelijk lijken. Het is allemaal goed, een proberen en oefenen, zodat ze steeds verder kan openen, zonder te twijfelen of het wel goed ontvangen gaat zijn.

Deze volle maan nodigt uit tot het omarmen van je eigen levensverhaal en verwerkingsproces. Deze periode vraagt om zachte zorg en acceptatie, terwijl je nieuwe stappen zet om te ontluiken uit oude lagen van angst, verdriet en teleurstelling. Deze spelen niet langer meer zo’n invloedrijke rol in je leven en door op rustige wijze steeds een nieuw aspect van jezelf te uiten en zo te oefenen, kun je steeds meer jezelf in vrijheid en luchtigheid ervaren.

Net als een jong plantje dat uit het zaaddopje probeert te klimmen en deels nog opgerold in de knop zit, wring je jezelf er langzaam uit. Alles op zijn tijd, geen haast; eerder met uiterste zorg en attentie. Zo bemerk je dat de knop waaruit je groeit, ineens niet meer om je heen zit en loslaat; op de grond valt, alsof het er nooit geweest was. Zo gaat het ook met de lagen die je in je wezen nu aan het loslaten bent. Door er zachte aandacht en zorg aan te bieden, gun je het de tijd die het nodig heeft, om volledig tot bloei te komen. Zo kun je doorgroeien en uiteindelijk zal de bloem tevoorschijn komen, nadat het plantje verder vorm krijgt.

Kernwoorden hierin zijn zachtheid, rust, tijd, zorg en koestering. Wees lief voor jezelf en accepteer waar je je in het proces bevindt. Moedige stappen kun je zo in gemak nemen, zonder dat je nog langer jezelf opjaagt of forceert. Hier gaat het niet langer meer over. Wat is, dat is en heeft geen gedachte erover nodig. Gun jezelf de vreugde van het testen, oefenen en beleven en evenzo de tijd en rust die je nodig hebt om weer even bij jezelf te komen, gevoelens te verwerken en even minder zichtbaar te zijn. Er volgt vanzelf weer een moment waarop je jezelf opnieuw kunt openen en weer verder straalt.

Happy Full Moon

Over Tamara Muller

Ik breng graag meer bewustzijn binnen het geboorteproces, zodat ook jij je kinderwens kunt vervullen en volledig de vrouw kunt zijn die je wilt zijn.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin