Home » Blog » Volle Maan » Reassurance of Progression

Reassurance of Progression

door | 27 jul, 2018 | Volle Maan

GERUSTSTELLING IN EIGEN PROCES

BUCK MOON – MAAN VAN DE ROOS

27 juli 2018 – 22.22 uur

Reassurance of Progression

De volle maan van juli toont je beelden uit het verleden, heden, toekomst. Als een soort film die om je heen draait, vervolg je de geschiedenis van je eigen levensverhaal. Het lijkt verwarrend, maar je hoeft er verder niet overstuur over te zijn. Er wordt niet van je verwacht dat je er weer volop in gaat staan en alles opnieuw hoeft te herbeleven, zoals je al zo vaak eerder hebt gedaan. Vanuit een stabiele, opmerkzame observatie kun je er als in een oogwenk langs glijden en kun je de beelden aan je laten passeren. Je mag reflecteren op wat is geweest en hier de emotionele lading uit halen. Zelfs bemerken dat de lading lang niet meer zo intens aanwezig is als eerder ervaren werd.

Ik zie de persoon staan in een kamer, met een filmnegatief als een soort holografische cirkel, om haar heen op ooghoogte. Ze is kalm, in verbinding met haarzelf, ze kan haarzelf hierin dragen. Als in een verwonderende roes ziet ze de beelden om haar heen draaien en draait ook zelf om haar eigen as, om de beelden te kiezen die ze langer in haar op wil nemen. Ze bekijkt de herinneringen en ziet hoe ervaringen elkaar hebben opgevolgd en in logisch vervolg aan haar zijn gepresenteerd en weer voorbij zijn gegaan. Elke stap heeft een eigen plaats binnen het verhaal van haar leven, alhoewel pijnlijk, vermoeiend, kwetsend of vreugdevol, alles heeft een even waardevolle inbreng in het groeiproces en haar gebracht waar ze nu is. Ze ziet de opbouw van de verhaallijn en laat aan haarzelf toe om de diepere waarde en betekenis ervan tot haar door te laten dringen. Waar haar menselijkheid mogelijk andere dingen had verlangd en een andere ervaring had gehad, weet ze dat het klopt precies zoals het zich heeft voltrokken. Er zit schoonheid in elk detail van het proces, zelfs in de pijnlijkste verwarring, het kwetsende gemis, het snijdende verlies.

Ze vecht niet langer tegen de beelden, de inhoud die ze maar al te goed kent, het feit van wat is geweest. Met een rustige blik gaat ze langs alle beelden heen en gunt ze haar hart de berusting van acceptatie in al dat is, was en nog komen zal. Een golf van verdriet overspoelt haar naarmate het besef tot haar doordringt hoe haar strijd haar weghield van hetgeen ze het meest verlangde, de zelfacceptatie in de voortgang van haar ervaringen, de erkenning van de schoonheid die ze hier zelf in mee bracht. De waardering van haar eigen aandeel in het spel van het leven. De twijfel over hoe ze dit het beste tot uitvoering kon brengen, zodat het gevoeld, herkend en geëerd kon zijn. Terwijl het werkelijk allemaal mooi en waardevol is geweest, ook de onzekerheden, vertwijfeling, frustraties en onvolkomenheden. Deze tonen immers precies de waarheid die altijd reeds aanwezig is geweest, namelijk dat er niets anders bestaat dan vreugde, liefde en zelfbewondering. Het gevecht om dit te vinden, bevestigt reeds het bestaan ervan. De herkenning dat dit is wat je verdient, verlangt en toebehoort. Waarvoor zou je er anders zo voor vechten om te verkrijgen? Het vertegenwoordigt je zoektocht naar de kern die reeds altijd in je aanwezig was, volledig en compleet. Waarvan je wegrent, om te vinden wat nooit is zoek geweest. Evenals de persoon die in de kern van de cirkel aan ervaringen staat, gecentreerd in haar eigen rust en zekerheid, leeft al hetgeen je verlangt reeds binnenin je eigen bewustzijn ervan. Hoe meer je hiervan durft te ontvangen en werkelijk als waarheid durft te erkennen, des te dichter kom je bij het ervaren ervan, precies zoals je altijd had gewild. De keuze bepaalt je realiteit. Welke kies je te leven?

De krachtige volle maan van juli nodigt uit om perspectief te kiezen, in lijn met hetgeen je wenst voor je leven. De manier waarop je kiest te kijken naar situaties, incidenten, interactie met anderen, bepaalt hoe het ervaren wordt. Als je vasthoudt aan oude overtuigingen, gebaseerd op angst, vertwijfeling en afstandelijkheid, dan verkondigt dit de vorm waarop toekomstige ervaringen zich zullen aandienen. Door te voelen wat werkelijk in je eigen hart speelt en geleefd wil worden en te realiseren dat dit gevoel reeds deze wens vervult, kan dit in de beleving verweven worden. De werkelijkheid kan worden vooropgesteld, waarna de ervaring zich hiernaar zal aanpassen. De droom wordt zo een werkelijkheid, de werkelijkheid niet langer een illusie van een schijnwaarheid van verwijdering, gemis en teleurstelling. Alles is altijd aanwezig geweest en kan ervaren worden wanneer hier bewust voor gekozen wordt. Wanneer de gewenste ervaring van wat je wilt ervaren en bovenal, zijn, als het ware moedwillig wordt aangenomen, wordt gekozen boven de vanzelfsprekendheid in wat mogelijk lijkt, haal je de waarheid die binnenin zit naar buiten. En is er geen bevestiging van buiten voor een vervulling van binnen meer nodig. Je kunt vertrouwen op een harmonieuze voortgang van de toekomstige levensinvulling, één die meer in lijn ligt met het hartsverlangen.

Wil je vrolijk zijn, wees vrolijk. Wil je liefdevol zijn, wees lief en zacht in je houding, draag dit uit. Wil je dansen, dans. Zelfs als de situatie zich hier niet voor leent. Kies, eis, het gevoel dat je wilt ervaren, wees hoe je wilt zijn. Laat niets anders meer je hiervan wegleiden. Stel het eigen verlangen voor op alles. Haal de ervaring van…het zijn…naar je toe. Enkel zo voorkom je verder gemis en verlies van nog een moment zonder. Geen enkel moment leent zich er beter voor dan het NU. Laat de maan je uitnodigen tot een dergelijke zelfreflectie en aanmoediging om uit de conformiteit te stappen en in je eigen prachtige, omvangrijke gevoelswereld.

Happy Full Moon

Over Tamara Muller

Ik breng graag meer bewustzijn binnen het geboorteproces, zodat ook jij je kinderwens kunt vervullen en volledig de vrouw kunt zijn die je wilt zijn.

Gerelateerde artikelen

Volle Maan April 2020

Home Stretch

LAATSTE LOODJES BLOEDMAAN – COLD MOON 3 december 2017 16:48 Home Stretch Alweer de laatste Volle Maan van het jaar en het belooft een intense...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin