Home » Blog » Volle Maan » Return to Inner Peace

Return to Inner Peace

door | 9 jun, 2017 | Volle Maan

STRAWBERRY MOON – GRASMAAN

9 juni 2017 – 15:11:15

Return to Inner Peace

In het eerste beeld zie ik een persoon verschijnen, die al springend, semi-wijd haar armen uitspreidt en haarzelf in balans probeert te houden. Ik lijk naar haar op te kijken, waardoor ik uitzoom om een beter beeld van de situatie te krijgen. Hierdoor merk ik op dat ze aan het springen is op een trampoline en behoorlijk grote sprongen maakt, die haar zelf lijken te beangstigen, of in ieder geval een ongemakkelijk gevoel geven. Ze springt enigszins hoger dan goed voor haar voelt, wat ervoor zorgt dat ze de sprongen niet helemaal onder controle lijkt te hebben. Wanneer ze boven is, is ze bezorgd over de juiste landing; komt ze wel goed neer, kan ze haar balans wel houden en wat als ze alweer sneller omhoog schiet dan dat ze hier aan toe is? Toch maakt ze deze sprongen ook bewust en daagt ze haarzelf uit om steeds hoger te gaan, om te ervaren hoe het is om groter te zijn, meer te kunnen, ook juist zonder volledige controle over het verloop van het moment.

Ik zie haar uiteindelijk evenzo bewust het springen beëindigen en met een vastberaden kracht, remt ze een nieuwe sprong af. Hierdoor staat ze echter nog wat wankel op haar benen na te trillen van de krachtige sprongen die ze heeft gemaakt. Het duurt even voordat haar benen weer stabiel aanvoelen en ze klimt uit de trampoline, terug op vaste bodem. Ze loopt weg van de trampoline en neemt de tijd om helemaal tot haarzelf te komen. Alhoewel ze de ervaring waardeert, is ze ook blij om weer meer in balans te komen, in rust en met vertrouwde stabiliteit. Het was leuk en leerzaam zolang het duurde, maar nu verkiest ze weer meer structuur en bedachtzaamheid.

Het beeld voelt aan alsof de energie van de Volle Maan uitnodigt te reflecteren op een periode die is doorgemaakt, waarin nieuwe wegen zijn bewandeld en onderzocht. En waarin doelbewust andere keuzes zijn gemaakt, om los te breken van oude leefpatronen, overtuigingen en belemmerende gedragingen. Een doelbewust forceren van op een andere manier reageren op dingen, om een andere kant van jezelf te tonen en de situatie een andere richting op te dwingen en zo te ontdekken welke resultaten of gevolgen dit teweegbracht.

Een bewust anders doen dan anders: anders denken, anders handelen, anders gedragen. Om zowel jezelf als je omgeving anders te kunnen ervaren, observeren of uitdagen in de hoop om zo veranderingen te realiseren die al zo lang als verlangen in de wacht staan. Hierdoor is veel losgekomen, zijn er heftige en mogelijk zelfs verontrustende situaties ontstaan, waarvan je de uitkomst niet kon overzien, omdat het zo afweek van je normale reactiepatroon.

Afgelopen periode bood zo de mogelijkheid om oud zeer, oude angsten en verdriet te doorvoelen en te verwerken. De Volle Maan nodigt nog verder uit om dieper op deze verwerking in te gaan en te zien wat het heeft gebracht om een tijd lang buiten je comfortzone te leven, los van de illusie van veiligheid en bescherming zoals je dit voor jezelf hebt leren opbouwen. De wilde sprongen zorgden voor volledig verlies van controle en dit bracht angsten, verwarring, frustratie en teleurstellingen naar de oppervlakte. Het bleek een haast doelbewust losschudden van belemmerende remmingen en vastgeroeste acceptatiepatronen; iets wat niet langer kon worden geduld.

De Volle Maan van 9 juni brengt daarentegen ook de keuze om deze situatie – het maken van wilde, overmatig geforceerde sprongen tegen de gevestigde (innerlijke) orde – weer los te kunnen laten. Het lijkt niet langer meer dusdanig nodig; het heeft getoond wat het je diende te leren en opnieuw mag nu de keuze worden gemaakt om hier ook weer mee te stoppen. De rebelse houding mag weer verzachten, om zo opnieuw naar een diepere laag van verwerking in je gevoel te dalen. Je kunt nu, nog enigszins natrillend van de emotionele schokken van afgelopen periode, objectiever vanaf een afstandje bekijken of de angsten inderdaad zo groot en waar bleken te zijn als dat je altijd voor mogelijk hebt gehouden.

  • Zijn dingen werkelijk onoverkomelijk beschadigd of verloren geraakt, als dat je verwacht had?
  • Is er afstand of toch juist toenadering ontstaan?
  • Is je nieuwe houding inderdaad bekritiseerd of heeft het juist ruimte gebracht tot nauwere communicatie?
  • Bleek een andere manier wel hetgeen te brengen wat je had gehoopt of is eerder duidelijk geworden dat het geen enkel nut heeft om je over bepaalde dingen druk te maken, omdat het volledig buiten jouw bereik blijkt te liggen?

Oude gedachten als “Had ik maar, kon ik maar, deed ik nou maar… dan had ik meer bereikt, voor elkaar gekregen, werd ik meer gezien of gewaardeerd…,” blijken bij nader inzien mogelijk niet eens zozeer waar te zijn. Ongeacht wat je doet of zegt, de uitkomst blijkt niet altijd anders, zoals gedacht.

Wat zijn de inzichten die de wilde sprongen je de afgelopen periode hebben gebracht? Deze Volle Maan nodigt je uit om hierover dieper in reflectie te gaan. Wat is nou eigenlijk echt waar? Welke gedachten, overtuigingen, gevoelens, verwachtingen, hoop en verlangens? Wat brengt je comfortzone en wat brengt het om hieruit te stappen? Is er werkelijk direct een verschil of blijven bepaalde dingen gewoon hetzelfde en hoef je jezelf hierover niet langer te berispen, omdat het niets direct iets met jou te maken blijkt te hebben?

De Volle Maan nodigt uit tot contemplatie, een beschouwend gadeslaan van alles wat er om je heen gebeurt, zonder je er nog direct emotioneel mee te verbinden, op zo’n manier dat het je nog kan raken. Door de ervaringen van afgelopen periode is het mogelijk geworden gebeurtenissen meer objectief te bekijken, niet langer als onweerlegbare gevoelsmatige ‘waarheid’. Ondanks dat emoties alsnog voelbaar blijven, dienen ze nu als blijk van verwerking en doorspoelen tranen nu de oude opvattingen en belevingswereld. Het is een positieve ontwikkeling, waardoor verdere transformatie mogelijk wordt. Het versterkt zelfacceptatie over je eigen unieke manier van doen en je persoonlijke inzichtelijke beweegredenen.

Het licht van de Volle Maan biedt troost, aanmoediging en trots voor wat is geweest en nu zal mogen ontplooien in de innerlijke belevingswereld.

Happy Full Moon

 

Over Tamara Muller

Ik breng graag meer bewustzijn binnen het geboorteproces, zodat ook jij je kinderwens kunt vervullen en volledig de vrouw kunt zijn die je wilt zijn.

Gerelateerde artikelen

Loslaten en Ontvangen

Loslaten en Ontvangen

SNOW MOON – IJSMAAN 11 februari 2017 - 01:32 uur Release and Receive In het beeld dat voor deze maan naar voren komt, zie ik een man naar beneden...

Lees meer
Loslaten en Ontvangen

Completion

VOLTOOIING OOGSTMAAN - HARVEST MOON 25 september 2018 - 04:54 uur Completion De volle maan van 25 september vertegenwoordigt een periode waarin je...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin