Home » Blog » Volle Maan » Serenity and Expansion

Serenity and Expansion

door | 2 jan, 2018 | Volle Maan

MAAN van de LANGSTE NACHT – WOLF MOON

2 januari 2018 – 03.25 uur

Serenity and Expansion

Het nieuwe jaar is van start gegaan en gelijk dient de eerste volle maan zich aan. In de nacht van maandag op dinsdag 2 januari verschijnt deze aan de lucht en brengt weer een mooie boodschap mee voor het eigen proces.

In het begin van de meditatie komen verschillende beelden langs, waarbij een persoon in kleermakerszit mediteert en haar gedachten tot rust heeft gebracht. Ze wisselt dit af door op momenten te gaan liggen. In de stilte van haar gedachten zie ik beelden waarin ze de hele wereld afreist en geniet van de weidse omgevingen die ze aan haar voorbij ziet trekken. Het ene moment zit ze op het puntje van een berg en heeft ze uitzicht over mega ravijnen en rotsgebergten en een volgend moment zit ze op een evenzo rustige wijze in een toendragebied, waarbij ze omringt is door hoge graspluimen en alles zich tot het oneindige uitstrekt. Ze is volledig kalm en tot rust en geniet volop van de sereniteit die ze in haarzelf ervaart. Ze observeert, slaat gade en neemt alle indrukken in haar op, zonder dat het haar beroert of overweldigt. Ze is verbonden met alles en voelt hoe ze van alles deel uitmaakt.

Ze blijft bij niks echter stilstaan, neemt niks aan als iets waar ze iets mee moet. Het komt en het gaat en alles is even mooi. Het maakt haar gelukkig en ze viert alle oneindige mogelijkheden die ze hierdoor kan beleven. Alles wat op haar af komt, laat ze simpelweg zijn. Ze viert het en laat het net zo goed weer gaan. Ze is dankbaar voor wat het haar toont, geeft of biedt, en wacht rustig af op wat volgt. Ze neemt niets aan als aspect waarmee ze iets moet voortbouwen, het bepaalt zelf wat geeft. Waar ze voorheen het moment vastzette in serieuze aandachtigheid, kan ze het nu gemakkelijker erkennen voor wat het op dat moment brengt. Er hoeft niks mee gedaan te worden of iets voor of over gedacht; het is wat het is op het moment dat het zich aandient.

Ze ervaart het en wacht hoopvol een volgende ervaring af… Zonder dat het meer betekenis gelijk moet hebben dan dat wat het in zich draagt. Juist door het vrij te houden, kan het zelf een vorm krijgen en kan ze bepalen of het meer aan haar kan bieden of dat toch iets anders wacht. Ook dit zal dan vanzelf zich aandienen en opnieuw op een evenzo vrije en speelse wijze onderzocht kunnen worden. Er zitten geen verwachtingen aan, niet vanuit hetgeen dat zich aan haar toont en evenmin vanuit haarzelf. Ze is nergens toe verplicht, mag vrij zijn in hoe ze reageert, beweegt, expressie geeft aan haar gevoel, vreugde en solidariteit.

Er zit rust en vreugde in het beeld dat deze volle maan oproept. Een gevoel van gelukzaligheid en eindeloze mogelijkheden. Er is weinig nog om je werkelijk druk over te maken, zolang je open het moment in kunt stappen en jezelf niet klemzet in verwachtingen, bedenksels of voorbepaalde overtuigingen van hoe iets moet zijn of wat je ervan zou moeten denken. Wanneer alles zoveel mogelijk op zijn beloop gelaten kan worden, dan kun je je verheugen op onverwachte, verrassende en bijzondere situaties die bijdragen aan een algeheel gevoel van innerlijke warmte en ontroering.

Breng vreugdevolle verwondering naar elk moment van de dag en zie hoe het leven zich simpelweg aan je ontvouwt. Zonder moeite, strijd, inspanning,… observeer, ervaar, laat het op je inwerken en je weet vanzelf wat voor je werkt of wat beter weer kan gaan. Het stroomt aan je voorbij, vier de boodschap die het je toont en ga door naar het volgende… dans in de ervaring, of laat je liggend meedragen op de golven van het verhaal. In volledige rust en overgave.

Oefen, speel en ervaar.

Zonder oordeel of bepaling… laat het je gewoon overkomen. Deze eerste volle maan van 2018 nodigt je uit tot zachte, speelse overgave, waarbij je gedragen wordt door oneindige mogelijkheden.

Happy Full Moon

Over Tamara Muller

Ik breng graag meer bewustzijn binnen het geboorteproces, zodat ook jij je kinderwens kunt vervullen en volledig de vrouw kunt zijn die je wilt zijn.

Gerelateerde artikelen

Loslaten en Ontvangen

Loslaten en Ontvangen

SNOW MOON – IJSMAAN 11 februari 2017 - 01:32 uur Release and Receive In het beeld dat voor deze maan naar voren komt, zie ik een man naar beneden...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin