Home » Blog » Volle Maan » Uitdaging tot angstvrij lopen

Uitdaging tot angstvrij lopen

door | 14 dec, 2016 | Volle Maan

FASES VAN OOGSTEN

Cold Moon of Boommaan

14 december 2016 01:06:55 uur

Uitdaging tot Angstvrij Lopen

De energie van deze volle maan nodigt uit tot het durven nemen van stappen in een geheel nieuwe richting. Een loskomen van een oude manier van doen, van zijn, van realiteit.

De maan daagt uit om letterlijk door angst heen te stappen. Bewust te kiezen voor een andere manier van leven en bij elke stap die hierin gezet wordt, daadwerkelijk te doorvoelen welke angsten, verdriet, wanhoop en onzekerheid hierdoor wordt aangeraakt. Niet als een reden om vervolgens in het oude, bekende te blijven steken, maar om doelbewust te accepteren, ervaren en toe te staan dat deze emoties het gezelschap zijn op de weg naar het nieuwe, hoe onduidelijk dit ook nog mag zijn. Het gaat niet om het einddoel, noch om vasthouden wat tot nu toe is geweest; het doorvoelen en toelaten van deze emoties is waar het op dit moment om draait. Het durven kiezen voor de zoektocht naar een nieuwe manier van leven en daar nu telkens een nieuwe mogelijkheid in vinden om de realiteit te keren.

De volle maan als aanwezigheid nodigt een ieder uit om op te staan en te gaan lopen, net als een kleine peuter die zijn eerste stappen zet en hier alle aandacht aan geeft. Niet terugkijkend naar de grond waar het eerder over kroop; evenmin al willen rennen terwijl dit te voorbarig is. Het gaat om het vaardig maken, het ervaren en bewust oefenen in aanwezig zijn in het moment. Met geduld, compassie en aandacht voor wat er wordt aangeraakt via signalen in het gevoel. De maan geldt als focuspunt waar de aandacht op gevestigd kan worden, hoog in de lucht, om overeind te blijven en naar toe te kunnen lopen, als zou de maan haar armen naar je uitgestrekt houden, zoals een ouder zou doen voor het kleine kind.

Waggelend zelfverzekerd worden

Het is hierbij tevens onbelangrijk hoe snel of hoe groot de stappen zullen zijn, of hoe wankel en waggelend je de weg zult vervolgen. Mogelijk val je zelfs een aantal keer en voel je je gefrustreerd, onzeker of verdrietig. Lijkt het hopeloos en amper de moeite waard. Dit alles hoort echter bij de ontwikkeling die nu mogelijk is. Teruggaan is simpelweg geen optie meer.

Waar het ervaren van emoties voorheen mogelijk juist werd beschouwd als het struikelblok wat weerhield om volledig ‘te gaan voor jezelf’, maakt de energie van deze volle maan merkbaar dat juist het ontlopen hiervan je verder van jezelf af houdt. De maan vraagt om bezinning, een ‘stil’-staan in het moment zodat juist volop aandacht aan de emoties kan worden gegeven, waar deze immers juist om vragen, of schreeuwen al naar gelang de intensiteit. Een bewust kiezen voor het doorvoelen in plaats van ontkennen of doorlopen, op wilskracht en overlevingsdrang. Door-lopen kan haast niet meer, het lichaam lijkt een halt toe te roepen met hoofdpijn, spierpijn, misselijkheid, vermoeidheid… als reactie.

Van kruip naar lopen

Opnieuw leren lopen is de uitdaging, vanuit eerlijke inkeer naar de diepste, innerlijke gevoelens, voor verwerking, inzicht en erkenning. Erkenning van wat eerder de overtuiging leek te zijn over wat bereikt kon worden, als ‘ik maar….dóór ga’. Om nu te merken dat dit niet helemaal opging en angsten en gevoelens van alleen zijn, verdriet, frustratie… hierdoor niet minder aanwezig of bepalend waren voor hoe je je leven leefde. Het nieuwe lopen, in verbinding met je gevoel, lichaam, innerlijk weten over wie je bent en wat je wilt, kan waggelend aanvoelen, doch leiden tot een uiteindelijke unieke en waardige zelfzekerheid.

Angst als kracht

De maan van december vraagt om nu bewust te worden dat er niets te verliezen valt, enkel te winnen; een terugvinden van jezelf. Een niet meer uitputtend halen van wat je wilt, maar een ontvangen, door bij jezelf terug te komen. En bewust te kiezen nu voor een nieuwe zijnsvorm. De maan biedt steun, aanmoediging en doorzettingsvermogen om de aandacht te blijven richten op wat op er wacht, in plaats van op wat nu kan worden achtergelaten. Hoe bibberend, droevig of overweldigend deze zoektocht ook mag zijn, er gaat niks verkeerd. Ondanks dat deze periode rond de volle maan als heftig kan worden ervaren, helpt het te zien als wat mag worden doorvoeld en getransformeerd en dat jouw eigen aanwezigheid bij jezelf de zorg en steun biedt die je verlangt. Zodat, in beeldspraak, je benen steeds krachtiger en steviger jou als nieuw persoon kunnen dragen. Uiteindelijk zullen de emoties wegstromen en je sterker gemaakt hebben, zelfverzekerder in een nieuwe hoedanigheid, een nieuw leven. Krachtig als een boom, diep geworteld in de grond.

Nu het kind heeft leren lopen, is het vergeten hoe het eerst kroop en daarna waggelde…

Happy Full Moon

Over Tamara Muller

Ik breng graag meer bewustzijn binnen het geboorteproces, zodat ook jij je kinderwens kunt vervullen en volledig de vrouw kunt zijn die je wilt zijn.

Gerelateerde artikelen

Home Stretch

Home Stretch

LAATSTE LOODJES BLOEDMAAN – COLD MOON 3 december 2017 16:48 Home Stretch Alweer de laatste Volle Maan van het jaar en het belooft een intense...

Lees meer
Home Stretch

Celebration

VIERING PINK MOON - EIMAAN 11 april 2017 - 08.09 uur Celebration Als thema van deze Lentemaan komt als eerste naar voren: Celebration – Viering. Dit...

Lees meer
Home Stretch

Glory of Yore

Glorie van Weleer WORM MOON -Sneeuwmaan 12 maart 2017 - 15:54 uur Glory of Yore De meditatie voor de Volle Maan van maart nodigt uit tot het...

Lees meer

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin