Home » Blog » Volle Maan » Zelfvertrouwen opbouwen: Volle Maan Juli 2020

Zelfvertrouwen opbouwen: Volle Maan Juli 2020

door | 4 jul, 2020 | Volle Maan

Zelfvertrouwen opbouwen: Volle Maan Juli 2020

Volle maan 05 juli 2020 – 06:44 uur – de maansverduistering deze maand zorgt ervoor dat we ook emotioneel even in het duister worden gezet. Het lijkt alsof even alle luiken dichtgaan en je in een afwachtende stand wordt gezet. Hierdoor kunnen gevoelens van onzekerheid, vertwijfeling en spanning toenemen, waar je mogelijk niet direct raad mee weet. Ook in aanloop van de energie die door deze volle maan in opbouw is, bemerk je waarschijnlijk al een onrust en beladenheid. Alsof er veel op komst is, waarvan de signalen reeds voelbaar zijn, maar nog onduidelijk is waar het over gaat. Het onstuimige waaien van de wind, grauwe luchten en regenval bieden de voorbode van een enerverende ontlading. Veel mensen zijn prikkelbaar, geërgerd of rusteloos, wat nog verder kan oplopen, zodra de volle maan ons in verhulling brengt. Op jezelf aangewezen zijn, dient als uitnodiging om te kiezen voor actief zelfvertrouwen opbouwen.

Overprikkeling verlangt om zelfvertrouwen opbouwen

Voor hoog gevoelige vrouwen en (wens)moeders kan deze periode extra heftig aanvoelen. Zowel je zintuigen als je emoties worden namelijk aangescherpt, waardoor elk geluid, geur of indruk als een mokerslag kan aanvoelen. Zo kun je je rusteloos voelen door luid geschreeuw bij de buren. Of door hoe de wind tegen alles aanslaat en dingen omvergooit. Ook huisdieren vangen de onrust op en rennen haast wild door het huis en kinderen vragen mogelijk onverstoorbaar je aandacht. Mogelijk ervaar je in de periode naar de volle maan toe dat je geïrriteerd bent en simpelweg niet kunt ontspannen. Een mate van overprikkeling kan zich zo zeker aandienen in aantocht van de volle maan en maansverduistering begin juli. Alle afleiding van buitenaf kan zo al snel te veel zijn en je weghouden bij jezelf. Het zal nodig zijn om te kiezen voor zelfvertrouwen opbouwen, zodat je aandacht meer ligt bij wat je zelf verkiest.

Stabiel in tijden van beweging

Een ontvlambare energie lijkt zich haast vatbaar te maken en het is belangrijk om te bekijken welke boodschap deze meebrengt. Het is ergens afwachten op wat volgt en waar het allemaal toe zal leiden. Juist nu is het belangrijk om jezelf tot kalmte te brengen en je voelsprieten wat meer in te trekken. Anders blijf je een speelbal van alle triggers en prikkels, die zich bij je blijven aandienen. Vertrouwen op jezelf geeft je de kans om voor zelfbehoud te kiezen, waar alles je hier nu juist van weg lijkt te willen halen. Reken het jezelf allereerst zeker niet aan, maar erken dat er veel in beweging komt. Veel maatschappelijke onduidelijkheden zullen steeds verder aan het licht komen, wat verwarring wekt en angstig maakt. Zelfvertrouwen opbouwen helpt om stabieler in je eigen kracht te blijven staan. Waar alles om je heen bewegelijk is, blijf je zelf echter een stuk standvastiger.

Reflectie van onderdrukte emoties

Deze woeste dagen kenmerken een uitnodiging om bij jezelf te raden te gaan, wat werkelijk bij je leeft. Er kunnen emoties, gevoelens en zelfs gedachten zijn, die eerder mogelijk minder of nauwelijks kans kregen om van zich te laten spreken. Vervolgens vinden uitgerekend deze nu hun weg naar je bewustzijn en kunnen je van slag maken. De maansverduistering zal deze roep voor zelfreflectie verder aanscherpen, doordat we emotioneel in duisternis worden gehuld. De wending fungeert als onverwachte noodstop, waardoor je eigenlijk niet anders kunt dan deze verhulde delen in jezelf gewaarworden. Wat volgt immers als het licht weer aangaat? Welke anticipatie verlangt dan jouw voorbereiding? Deze onstuimige periode vooraf aan de volle maan en tijdens de maansverduistering, nodigt uit om een standpunt in te nemen. Zelfvertrouwen opbouwen geeft de handvatten om sterk achter je eigen principes te blijven staan. Vertrouwen op jezelf biedt meer zekerheid over wat je uiteindelijk ervaart.

Zelfvertrouwen opbouwen via ademhaling

Doordat de onzekerheid door de duisternis met volle maan wordt aangetikt, raakt de ademhaling eerder gestokt. Zelfvertrouwen opbouwen doe je door met je aandacht bewust naar je ademhaling te gaan en je onrust te erkennen. Door de strijd ertegen los te laten, ben je niet langer meer onderdeel van het verhaal. Maar kun je meer van een afstand bekijken wat er allemaal gebeurt of wat je ervaart. De focus op de ademhaling brengt je terug in balans, waardoor je sterker op je eigen waarneming kunt vertrouwen. Ook stelt het je in staat om zelfstandig actie te ondernemen waar nodig, wat je uit de afwachtende houding haalt. De ademhaling geeft je rust, waar onrust heerst en zekerheid waar verwarring ligt. Beiden zijn nodig om een gevoel van zeggenschap te behouden, als alles stormachtig en onwerkelijk overkomt. Zo stippel je een eigen verkozen pad voor jezelf uit en volgt rust op overprikkeling.

Wees aardig voor jezelf

Zelfvertrouwen opbouwen vraagt van je om minder streng voor jezelf te zijn en alles te aanvaarden zoals het is. Door in strijd, verweer of zelfs zelfverwijt te gaan breng je je energie naar beneden en lijkt alles enkel van kwaad tot erger te worden. Het helpt om simpelweg te accepteren dat je niet overal grip op hebt. Ook heb je zeker het recht hebt om gevoelens van twijfel, verwarring of angst te ervaren. Het is begrijpelijk dat je hierdoor even uit balans wordt gebracht. Aardig zijn voor jezelf, leert je op jezelf te vertrouwen. Je komt zo snel weer terug in stabiliteit en zet koers voor wat je zelf gerealiseerd wilt zien. De energie van de volle maan nodigt uit tot ontwikkeling van zelfvertrouwen opbouwen. Zo ben je immer steeds sterker bestand, als situaties opnieuw chaotisch en overweldigend lijken. Een mooie kans tot innerlijke reflectie en zelfontwikkeling vanuit volledige zelfwaardering.

Happy Full Moon

Over Tamara Muller

Ik breng graag meer bewustzijn binnen het geboorteproces, zodat ook jij je kinderwens kunt vervullen en volledig de vrouw kunt zijn die je wilt zijn.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin